„Žinome, kad dauguma ES šalių nėra patenkintos dabartine padėtimi. Deja, agresyvi mažuma bando spekuliuoti vadinamaisiais solidarumo principais, siekdama užtikrinti solidarumą, grįstą antirusišku vardikliu“, – nurodė S. Lavrovas po derybų su kolega iš Belgijos Didier Reyndersu.

„Mes neinicijuojame santykių nutraukimo. Būsime pasirengę juos atkurti, vos tik tam bus pasiruošę Europos partneriai“, – pridūrė ministras.

S. Lavrovas žėrė kritiką Briuselio atžvilgiu ir teigė, kad ES nutraukė ryšius, kurie buvo kuriami daugelį metų. Ministras pažymėjo, kad dar prieš Ukrainos krizę Briuselis atsisakydavo rengti ES ir Maskvos susitikimus.

„Briuselis įšaldė dialogą visuose sektoriuose“, – sakė Rusijos užsienio reikalų ministras, pridūręs, kad Europos Komisijos viceprezidentas Marošas Šefčovičius, lankęsis Maskvoje sausį, užsiminė apie idėją atkurti dialogą tarp Rusijos ir ES bent jau energetikos sektoriuje.

„Mes išreiškėme pritarimą, tačiau nebuvo imtasi tolesnių veiksmų. Mes laukiame praktinių žingsnių“, – nurodė S. Lavrovas.