„Mes kreipiamės į visas konfliktuojančias šalis, ragindami greitai skelbti paliaubas ir vengti tolesnių civilių aukų“, – antradienį Pekine pareiškė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė, kurią cituoja agentūra „Reuters“.

Saudo Arabijos karo lėktuvai nuo kovo pabaigos bombarduoja Jemeną, kad sustabdytų šiitų husių sukilėlių veržimąsi. Kovotojai vienoje skurdžiausių pasaulio šalių perėmė valdžią. Mūšiai jau nusinešė šimtų žmonių gyvybes. Daug kur nutrūkęs vandens ir elektros tiekimas.

Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, dėl mūšių Jemene savo namus buvo priversti palikti daugiau kaip 100 000 žmonių. Ligoninės perpildytos, grobiami net greitosios pagalbos automobiliai, sakė Specialaus tarptautinio Jungtinių Tautų pagalbos vaikams fondo (UNICEF) vadovas Jemene Džulianas Harnesas (Julien Harneis). Nuo mūšių pradžios žuvo mažiausiai 47 vaikai, 44 buvo sunkiai sužeisti.

Tarptautinis Raudonasis Kryžius (IKRK) šiuo metu mėgina pagalbos siuntas nugabenti į sostinę Saną. Nors Saudo Arabija jau šeštadienį davė atitinkamą leidimą, tačiau kilo sunkumų dėl transporto. Ne daug oro bendrovių pasirengusios savo krovininiais lėktuvais skristi į konflikto zoną.

Tačiau tikimasi „ryt ar poryt“ nugabenti 48 tonas pagalbos prekių, sakė atstovė.