Kai praėjusių metų lapkritį „Nacionalinis frontas“ gavo paskolą iš Pirmojo Čekijos – Rusijos banko, M. Le Pen tvirtino, kad tai – tik verslo sandoris, neturintis jokių sąsajų su jos dažnais palaikymo ir susižavėjimo V. Putinu pareiškimais.

Tačiau skaitmeninių įsilaužėlių paviešintas susirašinėjimas, apie kurį paskelbė prancūzų naujienų portalas „Mediapart“, kelia kitokias mintis. Žinutes siuntė ir gavo Timūras Prokopenka, Kremliaus vidaus reikalų departamento vadovas bei judėjimo „Jaunoji gvardija“, V. Putino partijos „Vieningoji Rusija“ jaunimo sparno, vienas iš lyderių. Šį susirašinėjimą susekė ir paskelbė opozicijos grupė, pasivadinusi „Anonymous International“.

Susirašinėjimas apėmė informaciją apie M. Le Pen ir „referendumą“ Rusijos okupuotame Kryme. Praėjusių metų kovo 17 dieną „Kostia“, manoma, „Vieningajai Rusijai“ Dūmoje atstovaujantis Konstantinas Rykovas, rašė: „Marine Le Pen oficialiai pripažino Krymo („referendumo“ - DELFI) rezultatus“.

Kremliaus pareigūnas atsakė: „Ji pateisino mūsų viltis“. Tuomet „Kostia“ rašė: „Mes vienaip ar kitaip privalome atsidėkoti prancūzams. Tai svarbu“. „Taip. Super!“ – toks buvo T. Prokopenkos atsakymas.

Po aštuonių mėnesių „Nacionalinis frontas“ sulaukė 9 mln. eurų paskolos ir su Kremliumi susijusio banko. Tikimasi, kad tai yra pirmoji paskolos dalis. Kiti Rusijos mokėjimai pinigų stokojančią ultradešiniąją partiją turėtų pasiekti ruošiantis 2017 metų Prancūzijos prezidento rinkimams.

Tiek M. Le Pen, tiek kiti „Nacionalinio fronto“ atstovai paneigė žinantys apie dviejų vyrų susirašinėjimą. M. Le Pen teigė, kad gali pateikti įrodymų apie tai, kad 2014 metų kovą ji derėjosi dėl paskolos su banku Abu Dabyje, tačiau derybos nepavyko.