Pareigūnai aptvėrė incidento vietą sostinės šiaurės rytuose esančiame pramoniniame San Blaso rajone. Po sprogimo matėsi kylantys dūmai. Dėl perspėjimo policija spėjo evakuoti žmones iš incidento vietos, pranešė valstybinis radijas, tačiau, pasak gelbėtojų, stiklo šukės ir sprogimo banga vis tiek sužeidė dešimtis žmonių.

Per sprogimą buvo nuniokota maždaug dešimt mašinų ir išdužo netoliese esančių pastatų, tarp jų automobilių "Opel" atstovybės, langai, pranešė liudininkai ir žiniasklaida.

Gelbėjimo tarnybos pranešė, kad per sprogimą iš viso nukentėjo 52 žmonės. Dauguma jų patyrė pjautines žaizdas ir klausos sutrikimus, tačiau penkiem nukentėjusiesiems prireikė rimtesnės medikų pagalbos ir jie buvo nuvežti į ligoninę.

Vidaus reikalų ministras Jose Antonio Alonso nurodė, kad bombai padaryti buvo panaudota nuo 18 iki 20 kg sprogmenų. Šis incidentas tikriausiai yra baskų separatistų grupuotės ETA nepagarbos gestas, pademonstruotas vos aštuonios dienos po to, kai Ispanijos parlamentas leido vyriausybei pradėti taikos derybas su ETA, jeigu ji atsisakys ginkluotos kovos.

Baskų laikraštis "Gara" savo interneto svetainėje paskelbė, jog trečiadienio rytą į redakciją paskambinęs anonimas perspėjo, kad po 45 minučių Madride sprogs automobilyje padėta bomba. Skambinęs asmuo kalbėjo ETA vardu.

Ispanijos premjeras Jose Luisas Rodriguezas Zapatero pasmerkė šį išpuolį ir sakė, kad vienintelė ETA galimybė yra nusiginkluoti. "Noriu kartu su jumis pasmerkti šį smurto aktą, šį teroro aktą, - Ispanijos Senatui sakė J.L.R.Zapatero. - Kartoju, kad vienintelė teroristų grupuotės ETA lemtis yra sudėti savo ginklus ir paleisti save".

Nuo 1968 metų per ETA išpuolius žuvo beveik 850 žmonių. Šios smurto kampanijos tikslas yra nepriklausoma baskų valstybė Ispanijos šiaurėje ir Prancūzijos pietvakariuose. Ispanija, Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga šią grupuotę laiko teroristine organizacija.