Atsakydama į klausimą, ar jau dvi savaites ji yra pabėgusi iš Rusijos dėl prezidento Vladimiro Putino, K. Sobčiak pažymėjo, kad Rusiją „paliko laikinai, o ne visam laikui“, rašo gordonua.com.
„Kai kurios Rusijos žiniasklaidos priemonės iš karto paskelbė, kad aš pabėgau. Tai nesąmonė, aš niekada nebėgu“, – teigė ji.

K. Sobčiak taip pat nurodė, kad po Rusijos opozicijos veikėjo Boriso Nemcovo nužudymo sulaukė „labai rimtos grėsmės“.

„Taip pat žinome, kad egzistuoja sąrašas žmonių, kuriuos reikia nužudyti. Aš esu jame. Nenoriu mirti“, – pabrėžė televizijos laidų vedėja.

Grasinimų K. Sobčiak sulaukė kovo 3 dieną, po gedulingo minėjimo, skirto B. Nemcovui. Prie jos priėjo nežinomas asmuo ir pareiškė, kad ji bus sekanti auka. Vėliau dėl šių grasinimų buvo apklaustas vyriausiasis radijo stoties „Eho Moskvy“ redaktorius Aleksejus Venediktovas.

K. Sobčiak leidiniui „Newsweek“ taip pat pareiškė, kad vietoj V. Putino taip pat veikiausiai būtų atėmusi Krymą iš Ukrainos, tačiau tai būtų dariusi civilizuotu būdu.

„Man, kaip ir daugumai sovietų laikų paauglių, Krymas kelia teigiamas emocijas: tai atostogos, pirmoji meilė ir panašiai. Jeigu būčiau prezidentu, tai, galbūt, pati būčiau prisijungusi Krymą“, – sakė K. Sobčiak.

Tačiau ji tai būtų dariusi kitais būdais: investuodama pinigus, siūlydama patrauklų Krymo plėtros modelį, o ne įvesdama „žaliuosius žmogeliukus“, naudodama agresiją ir iškabindama Rusijos vėliavas.

Žurnalistės nuomone, Ukrainai jau nebepavyks susigrąžinti Krymo, ir diskusijos šia tema „neturi prasmės“.

„Vienintelis dalykas, kurį šiuo metu galėtume padaryti, tai surengti naują, sąžiningą referendumą jo gyventojams“, – teigė K. Sobčiak.

Vertindama V. Putino elgesį, ji pažymėjo, kad valdžia jį „visiškai išpaikino“, nes jis viską gavo pernelyg lengvai. Jos teigimu, V. Putinas į valdžią iškilo dėl žmonių, kurie troško Rusijoje autoritarinės valdžios, tačiau jis visus pergudravo ir išnaudojo, neleisdamas savęs kontroliuoti.

„Valdžioje išbuvęs 15 metų jis įsitikino, kad viskas, ko jis užsimanytų, yra įgyvendinama. Jis tiki, kad gali valdyti bet kurį žmogų ir visuomenę, ir ne tik Rusijos. Jis jaučiasi tarsi Dievas – ir čia slypi pavojus“, – sakė ji.

Priminsime, kad kovo viduryje buvo minimos Krymo prijungimo prie Rusijos metinės. Ukraina ir Vakarų šalys nepripažįsta šio prijungimo ir toliau laiko Krymą okupuota Ukrainos teritorija.