Leidinys „Kommersant“, remdamasis tyrimui artimu šaltiniu, teigia, kad 27-erių vadybininku dirbantis liudininkas B. Nemcovo žudiką matė įšokantį į automobilį. Liudininkas ėjo paskui B. Nemcovą ir modelį Anną Durickają, tačiau jo apibūdintas asmuo nėra panašus į Z. Dadajevą.

Kaip rašo newsru.com, nusikaltimo liudininku tapęs vadybininkas vardu Jevgenijus (pavardės tyrėjai neatskleidžia) negirdėjo ir nematė šūvių, nes klausėsi muzikos ir kaip tik tuo metu perjunginėjo garso takelius, žiūrėdamas į išmaniojo telefono ekraną. Vis dėlto jis matė iš įvykio vietos sprunkantį žudiką, todėl galėjo jį apibūdinti. 

„Jo teigimu, tai buvo vidutinio ūgio vyras, liekno kūno sudėjimo, tamsiais, galbūt banguotais vidutinio apie 4 centimetrų ilgio plaukais. Liudininkas pabrėžė, kad nepaisant žvarbaus oro ir stipraus vėjo iš įvykio vietos bėgantis nusikaltėlis buvo be striukės. Liudininko teigimu, žudikas mūvėjo džinsus, kurie, liudininko manymu, buvo jam per dideli, „apdribęs“ buvo ir tamsios spalvos bliuzonas su gobtuvu“, - rašo „Kommersant“.

Šis apibūdinimas neatitiko B. Nemcovo nužudymu kaltinamo Z. Dadajevo, kuris yra stambaus ir sportiško kūno sudėjimo. 

Egzistuoja nesutapimų ir dėl automobilio „atpažinimo“. Liudininkas Jevgenijus tvirtina, kad žudikai iš įvykio vietos pasišalino šviesiu vietinės gamybos automobiliu, panašiu į „Lada Priora“, tačiau tyrėjai nustatė, kad žudikas ir jo bendrininkas iš įvykio vietos spruko „ZAZ Sens“ automobiliu. 

Liudininkas Jevgenijus tyrėjams pasakė, kad B.Nemcovo palydovė – ukrainiečių modelis Anna Durickaja – buvo ištikta šoko. Jo teigimu, ji bėgiojo tarp B. Nemcovo ir sniego valymo automobiliu su mobiliuoju rankoje, nuolat kartojo frazę: „Kas jam atsitiko?“. 

Kaltę pripažinusio Z. Dadajevo ir liudininko Jevgenijaus parodymų neatitikimus advokatai ketina panaudoti kaip įrodymą, kad Z. Dadajevas nusikaltimo neįvykdė, – jie mano, kad kaltinamasis galėjo prisiimti ne savo kaltę.

55-erių metų Kremliaus kritikas B. Nemcovas netoliese Kremliaus buvo nušautas vasario 27 dieną. Tyrėjai išsiaiškino, kad į politiko nugarą buvo paleistos šešios kulkos, iš kurių keturios pasiekė tikslą. Kriminalistai įsitikinę, kad B. Nemcovą nušovė Z. Dadajevas. Dėl nusikaltimo taip pat sulaikyti ir Chamzatas Bachajevas, Tamerlanas Eskerchanovas ir broliai Anzoras ir Šagidas Gubaševai. Dar vienas įtariamasis – Beslanas Šavanovas – susisprogdino Grozne.