„Dvidešimt trys įtariamieji, tarp jų viena moteris, suimti dėl dalyvavimo teroristinėje grupuotėje“, susijusioje su šiuo išpuoliu, vidaus reikalų ministras Najemas Gharsalli sakė žurnalistams ir pridūrė, kad „80 procentų šiuos grupuotės“ jau išardyta.

Visi suimtieji yra tunisiečiai, sakė ministras. Dar vienas tunisietis, du marokiečiai ir vienas alžyrietis, kurie, kaip įtariama, yra šios grupuotės nariai, slapstosi.

Minėtas tunisietis Maheras Ben Mouldi Kaidi, kuris jau anksčiau buvo įvardintas kaip vienas įtariamųjų, įtariamas parūpinęs automatinių ginklų dviem šauliams, kurie kovo 18 dieną Bardo muziejuje nušovė 21 žmogų, iš jų 20 užsienio turistų.

Pasak ministro, operaciją organizavo alžyrietis džihadistas Lockme'as Abou Sakhras, vienas iš pagrindinės Alžyro pasienyje veikiančios Tuniso ginkluotos grupuotės, su „al Qaeda“ susijusios „Okba Ibn Nafaa“ brigados lyderių.

Nors atsakomybę už išpuolį prisiėmė su „al Qaeda“ džihadistais besivaržanti „Islamo valstybės“ grupuotė.

„Kol kas šiame etape negalime įvardyti (atsakingos grupuotės), – sakė N.Gharsalli. – Akivaizdu yra tai, kad yra ryšių su „Okba Ibn Nafaa“.