Rusijos Dūmos Gynybos komiteto pirmininkas admirolas Vladimiras Komojedovas pranešė naujienų agentūrai „Interfaks“, kad, atsižvelgiant į Gynybos ministerijos ir kitų jėgos struktūrų pataisymus, Gynybos komitetas pritarė įstatymo projektui, pagal kurį tarnybos kariuomenėje vengiantiems asmenims penkerius metus bus draudžiama išvykti iš Rusijos, rašo top.rbc.ru.

V. Kamojedovas informavo, kad pataisymai bus gauti ne tik iš Gynybos ministerijos, tačiau taip pat ir jėgos struktūrų, kuriose pagal įstatymą numatyta tarnyba kariuomenėje. „Šiuo metu šis nevienareikšmišką visuomenės reakciją sukėlęs įstatymo projektas išsiųstas suinteresuotoms jėgos struktūroms, o taip pat ir Dūmos komitetams“, - sakė jis.

Šis įstatymo projekto svarstymą Dūmoje vasario 13 d. inicijavo „Vieningos Rusijos“ deputatas, pirmasis Gynybos komiteto pirmininko pavaduotojas Andrejus Krasnovas. Taip pat jis pasiūlė penkeriems metams drausti tarnybos kariuomenėje vengiantiems asmenims dirbti valstybinėse ir municipalinėse institucijose.

Pataisas siūloma įtraukti į Karo prievolės ir karo tarnybos įstatymą. Pagal šias pataisas kariniai komitetai bus įpareigojami per tris dienas nuo tada, kai asmuo bus pripažintas neatlikęs privalomosios karo tarybos ir neturėjęs pateisinimo, išsiųsti atitinkamus dokumentus į teritorinius Federalinės migracijos tarnybos skyrius. Migracijos tarnybos, remiantis šiomis pataisomis, turės penkeriems metams uždrausti šiems asmenims išvykti iš Rusijos.