Rado juodąją dėžę

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as patvirtino, kad antradienį surasta Alpėse sudužusio bendrovės „Germanwings“ lėktuvo juodoji dėžė.

„Juodoji dėžė rasta ir bus pristatyta tyrėjams“, – sakė B.Cazeneuve'as reporteriams.

„Ši juodoji dėžė bus panaudota artimiausiomis valandomis; tai leis paspartinti tyrimą. Kol kas nelaimės zona yra aptverta“, – pažymėjo jis.

Ministras dar pažadėjo, kad vyriausybė padarys viską, jog aukų artimieji galėtų atvykti prie katastrofos vietos, jeigu jie panorėtų.

Pasirodė vaizdo įrašas iš nelaimės vietos

Pamatė judantį kūną?

Gelbėjimo operacijai vadovaujantis generolas Davidas Galtier suteikė šiokios tokios vilties, kad gali būti katastrofą išgyvenusių žmonių. „Prioritetas – išgyvenusiųjų paieška, rodos, galime aptikti judantį kūną“, – sakė jis.

Tačiau šį optimizmą sklaido policija, kuri sako neturinti jokios vilties rasti bendrovės „Germanwings“ lėktuvo katastrofą Prancūzijos Alpėse patyrusio lainerio išgyvenusių keleivių ar įgulos narių.

„Nėra reikalo pradėti gelbėjimo operaciją, visi žuvo“, – sakė policijos pareigūnas netoli nelaimės vietos esančiame Le Vernės mieste.

Pasak jo, beveik neįmanoma, kad kas nors būtų išgyvenęs iš 144 keleivių ir šešių įgulos narių, buvusių iš Berseloną į Diuseldorfą skridusiame lėktuve.

Nelaimės vieta „užtverta, bus pradėtas tyrimas“, pridūrė jis.
Aukštutinio Provanso Alpių parlamento narys ir Forkalkjė meras Christophe'as Castaneras sakė, kad rasta viena sudužusio lėktuvo juodoji dėžė.

Prancūzijos ministras pirmininkas Manuelis Vallsas sakė, jog į vietą sraigtasparniu nuskridę pareigūnai patvirtino, jog išgyvenusiųjų nėra.
Jis taip pat sakė, jog kol kas katastrofos priežastys nenustatytos.

Blanš slėnyje tarp Din le Beno ir Barseloneto esančio Le Vernė miestelio valdžia žuvusiųjų paieškos koordinavimui suformavo operatyvinę grupę.
Vėliau antradienį čia turėtų atvykti vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as.

Į nelaimės vietą išsiųsti septyni policijos ir saugumo pajėgų sraigtasparniai, sakė operacijai artimas šaltinis, pasak kurio, jų skrydžiams reguliuoti įkurtas specialus skrydžių kontrolės centras.
Prie vietos pajėgų paieškos operacijoje prisidės maždaug 300 ugniagesių iš aplinkinių vietovių. Gabenama apšvietimo įranga, kad paieškos būtų tęsiamos ir naktį.

Gelbėjimo operaciją – tiek gyvųjų, aukų, tiek ir antrosios juodosios dėžės paieškas apsunkina prastos oro sąlygos.

Pranešama, kad lėktuvas patyrė katastrofą Aukštutinio Provanso Alpių departamente.

„Twitter“ skelbiama, kad pasirodė pirmoji nuotrauka iš katastrofos vietos

Spiegel.de duomenimis, lėktuve buvo 142 keleiviai ir šeši įgulos nariai. Vėliau patikslinta, kad lėktuve buvo 150 žmonių.

Prancūzijos ministras pirmininkas pranešė, kad niekas per lėktuvo katastrofą neišgyveno.

Įvykio vietoje esantys policijos pareigūnai naujienų agentūrai „Reuters“ patvirtino, kad per tragediją niekam neapvyko išsigelbėti, o dėl vietovės, kur įvyko tragedija, ypatumų kūnų surinkimas iš nuolaužų gali užtrukti kelias dienas.

Lėktuvas, priklausantis antrinei „Lufthansa" bendrovei „Germanwings" skrido iš Barselonos į Vokietijos miestą Diuseldorfą.

Iš radarų lėktuvas dingo 9.39 val. vietos laiku.

„Airbus A320“ paprastai turi 150–180 vietų, o žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad sudužusiame lėktuve buvo 142 keleiviai ir šeši įgulos nariai.