Apie tai jis pranešė socialiniame tinklalapyje „Facebook“, informuoja ru.tsn.ua. Jo teigimu, V. Janukovyčius jaunesnysis vairavo mikroautobusą „Wolkswagen Multivan“, užvažiavo ant ribos tarp seno ir naujo ledo, kurios iš po sniego nesimatė. Mašina pasviro į šoną vairuotojo pusėje ir ėmė smukti po ledu. 

Penki su V. Janukovyčiumi automobilyje buvę keleiviai spėjo išlipti. Keturi iš jų nė nesušlapo kojų, penktą jau ištraukė iš properšos.

„Mačiusių tragediją, su kuriais kalbėjo mano šaltinis, teigimu, Viktoras užvažiavo ant ledo prisisegęs diržą, o kai automobilis pasviro į vairuotojo pusę, prarado brangias sekundes, kad atsisegtų diržą. O po tų sekundžių vairuotojo durų jau nebuvo įmanoma atidaryti, nes jos atsidūrė tarp mikroautobuso ir ledo“, – rašė A. Geraščenka „Facebook“.

Po poros valandų V. Janukovyčiaus kūnas, kaip pranešė A. Geraščenkos šaltinis, išplaukė į properšos paviršių, tad galima spręsti, kad jam pavyko atsisegti diržą ir išlipti iš autobuso, kai šis skendo.

„Jam tiesiog neužteko oro, kad iškiltų į paviršių. Ir permirkę drabužiai nenumaldomai traukė atgal – į dugną“, – pridūrė A. Geraščenka.

Šaltinis: V. Janukovyčius jaunesnysis ketino pasikeisti pavardę

Buvusio Ukrainos prezidento sūnus Viktoras Janukovyčiaus jaunesnynis dar prieš metus ketino pasivadinti savo močiutės Valentinos Davidovos pavarde, remdamasis neįvardytu šaltiniu, artimu buvusio prezidento šeimai, skelbia internetinis leidinys „Levyj bereg“. Jo teigimu, šią procedūrą buvo planuojama atlikti Rusijoje, į kurią, Kijeve pasikeitus valdžiai, persikėlė V. Janukovyčiaus šeima. Ar procedūra buvo užbaigta, leidinio šaltinis nenurodė, rašo newsru.com. 

„Levyk bereg“ buvo vienas pirmųjų Ukrainos žiniasklaidos šaltinių, pranešusių, kad buvęs parlamentaras nuskendo Baikalo ežere. Tame pranešime leidinys taip pat rėmėsi buvusio prezidento aplinkai artimu šaltiniu. Galiausiai V. Janukovyčiaus jaunesniojo mirtį patvirtino vienas artimiausių jo tėvo bendražygių iš buvusios „Regionų partijos“ Nestoras Šufričius. Dabar Ukrainos Aukščiausioje Radoje jis atstovauja „Opoziciniam blokui“.   

V. Janukovyčiaus sūnaus žūties aplinkybes jau patvirtino ir Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Viktoras Geraščenka. „Viktoras Janukovyčius jaunesnysis iš tikrųjų šiandien tragiškai žuvo, įlūždamas po ledu. Norėdamas pasivažinėti ant užšalusio ežero ledo ir patampyti nervus, Viktoras jaunesnysis mikroautobusu „Volkswagen Multivan“ užvažiavo ant ribos tarp naujo ir seno ledo, kurios po sniegu nesimatė“, - savo paskyroje „Facebook“ rašė ministerijos atstovas.   

Šio įrašo metu oficialaus patvirtinimo apie V. Janukovyčiaus sūnaus žūtį dar nebuvo – sklandė tik neoficialūs liudijimai. RBK pranešė, kad V. Janukovyčiaus jaunesniojo žūties faktą patvirtino altinis iš Irkutsko srities įstatymų leidžiamojo susirinkimo.

DELFI primena, kad sekmadienį žiniasklaidoje pasirodė informacija, jog buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus sūnus Viktoras Janukovyčius jaunesnysis nuskendo Baikalo ežere. 

Keliama versija, kad įlūžus ledui po vandeniu atsidūrė automobilis „Volkswagen“, žuvo vienas iš šešių jame buvusių žmonių. Nelaimės priežastimi įvardijami „šiurkštūs saugumo taisyklių pažeidimai“. V. Janukovyčius jaunesnysis tuo metu esą dalyvavo sportinėje veikloje. Pranešama, kad žuvo automobilio vairuotojas, jam, kaip ir V. Janukovyčiui jaunesniajam, buvo 33 metai, bet kas vairavo automobilį, neskelbiama.

Taip pat pranešama, kad iš ežero ištrauktas skenduolio kūnas, tačiau žuvusiojo tapatybė nenustatyta. Kiti šaltiniai skelbia, kad žuvusiojo pavardė – Viktoras Davidovas. Davidova – mergautinė V. Janukovyčiaus žmonos Liudmilos motinos pavardė.