„Sekmadienį visos Ukrainos mastu prasideda 10 savaičių truksiantis radijo maratonas „NATO Radio Quest”, kurį inicijavome ir koordinavome mes kaip NATO kontaktinė ambasada (Ukrainoje). Projektą visiškai finansuoja NATO Informacijos ir dokumentacijos centras, o įgyvendina mūsų partneris Ukrainos žmogaus teisių fondas“, - BNS sakė Lietuvos ambasados Ukrainoje atašė Rūta Rudinskaitė.

Artimiausias dešimt savaičių kiekvieną sekmadienį Ukrainos „Stilnoe FM“ radijo stočių tinkle, kuriam priklauso radijo stotys 50-yje Ukrainos miestų, vyks radijo viktorina – keturi klausimai apie NATO kaip aljansą ir penki apie vieną konkrečią šalį narę. Trys į laidą prisiskambinę žmonės atsakinės į klausimus, o kiekvienos laidos nugalėtojas gaus dovanų MP3 grotuvą ir dalyvaus žaidime dėl pagrindinio prizo – kelionės į NATO būstinę Briuselyje.

R.Rudinskaitės teigimu, per pirmąją laidą ukrainiečiams bus išsamiau pristatyta Lietuva.

„Pradedame nuo Lietuvos šį sekmadienį, laidoje dalyvaus ambasados įgaliotasis ministras Jonas Daniliauskas, taip pat NATO Viešosios diplomatijos padalinio atstovas, atsakingas už Ukrainą. Kitas sekmadienis bus skirtas Jungtinėms Valstijoms, tikimės, kad dalyvaus kažkas iš JAV ambasados ir taip toliau“, - teigė ji.

Nuo 2015 iki 2017 metų Lietuvos ambasada Ukrainoje vykdo NATO kontaktinės ambasados Ukrainoje funkcijas.

Pagrindiniai NATO kontaktinės ambasados uždaviniai – skleisti informaciją apie Aljanso veiklą ir vykdomą politiką, organizuoti šviečiamojo pobūdžio renginius, bendradarbiauti su vietos spauda, valdžios institucijomis ir nevyriausybinėmis organizacijomis.