Princas Charles'as, lydimas savo žmonos Camillos, savo kelionę, kurios programa buvo labai turininga, baigė Kentukio valstijos mieste Luisvilyje. Šis vizitas atspindėjo didelį Verslo princo dėmesį žemės ūkiui ir aplinkos apsaugai.

Princas Charles'as ir Kornvalio kunigaikštienė taip pat dalyvavo kultūros festivalio renginiuose Kentukio afroamerikiečių paveldo centre.

Tačiau neabejotinai šilčiausius sveikinimus karališkajai porai savo laiške išsakė M.Ali – Luisvilyje gimęs triskart pasaulio sunkiasvorių bokso čempionas, daugelio laikomas vienu iškiliausių visų laikų boksininkų.

„Mums garbė, kad atvykote pasidomėti, pasidalyti ir sužinoti apie naujas tvarias iniciatyvas, kurios labai artimos jūsų širdims, – rašo M.Ali. – Kai išvyksite atgal į savo tėvynę, tikimės, kad žinosite, kaip šis miestas gerbia ir žavisi jūsų daugeliu nuopelnų pasauliui. Manome, kad jūs esate didžiausieji.“

Jo laišką Charles'ui ir Camillai perskaitė Luisvilio meras Gregas Fischeris. Laiško tekstas taip pat buvo paskelbtas princo oficialios rezidencijos – Klarenso rūmų – paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“.

73 metų M.Ali, kuris pats daugelio yra vadinamas „Didžiausiuoju“, pastaraisiais metais kovojo su Parkinsono liga, o pernai gruodį buvo paguldytas į ligoninę dėl plaučių uždegimo.

66 metų Charles'as ir 67 metų Camilla didžiąją savo vizito dalį praleido Vašingtone, kur atvyko antradienį. Ketvirtadienį jie susitiko su JAV prezidentu Baracku Obama Baltuosiuose rūmuose.

Sosto įpėdinis prisiima vis daugiau oficialių pareigų, kurias iki šiol atlikdavo jo motina karalienė Elizabeth II; jai balandžio 21-ąją sukaks 89 metai. Ši monarchė buvo karūnuota 1952 metais.