„Saugumo pajėgos suėmė keturis asmenis, tiesiogiai susijusius su (teroristų) operacija, ir penkis įtariamuosius ryšiais su šia grupuote“, – sakoma prezidentūros pranešime.

Per išpuolį Tuniso nacionaliniame muziejuje trečiadienį žuvo daugiau kaip 20 žmonių. Atsakomybės už jį kol kas niekas neprisiėmė.

Ispanų pora visą naktį slėpėsi muziejuje

Ispanijos užsienio reikalų ministras sakė, kad du ispanai, kurie išgyveno teroro išpuolį Tuniso nacionaliniame muziejuje, visą naktį praleido pasislėpę pastate.

Jose Manuelis Garcia- Margallo nurodė, kad Juanas Carlosas Sanchezas ir penktą mėnesį nėščia Cristina Rubio, atsirado išaušus ketvirtadieniui.

Šiuos du ispanus, kurie buvo rasti nenukentėję, vienas muziejaus darbuotojas paslėpė pastato kabinete per trečiadienį keturias valandas trukusį užpuolikų, vilkėjusių karines uniformas, siautėjimą.

J.M.Garcia-Margallo žurnalistams Valensijoje sakė, kad poros visą naktį ieškojo Ispanijos konsulato ir policijos pareigūnai. Jie nebuvo įtraukti nei į 23 žuvusiųjų, nei išsigelbėjusiųjų per išpuolį Bardo muziejuje Tunise sąrašus.

Pasak ministro, per išpuolį žuvusi kita ispanų pora šventė savo vestuvių 50-ąsias metines ir šia proga pirmą kartą išvyko į užsienį iš Ispanijos. Į Tunisą atvyksta du žuvusios poros vaikai su advokatu atsiimti žuvusių tėvų palaikų.

Žuvo britų turistė

Tarp žuvusiųjų per išpuolį Tuniso muziejuje yra viena britų turistė, ketvirtadienį pranešė premjeras Davidas Cameronas ir pažadėjo, jog Britanija „neleis teroristams pakenkti demokratijai“.

„Darysime viską ką galime, kad padėtume Tunise nužudytos britės šeimai. Neleisime teroristams pakenkti demokratijai“, – paskelbė premjeras tinkle „Twitter“.

Minėta turistė, Sally Adey, išpuolio metu su savo sutuoktiniu dalyvavo ekskursijoje Nacionaliniame Bardo muziejuje. Vyras per išpuolį išgyveno, informavo britų pareigūnai.

„Tunisiečiai turi pagrindo didžiuotis savo perėjimu į demokratiją“, – pareiškė užsienio reikalų ministras Philipas Hammondas atskirame pareiškime, kuriame pasmerkė šią „pasibjaurėtiną ataką“.

„Negalima leisti, kad bailios atakos, kokią matėme vakar, pakenktų tam, ką jie jau pasiekė“, – sakė Ph.Hammondas.