Policija pranešė, kad šauta automatiniu šautuvu, informuoja abcnews.go.com. Teisėsaugininkai neskelbia duomenų apie įtariamuosius, tik informavo, kad buvo apklausti keli asmenys.

Incidentas įvyko restorane Biskopsgarden rajone, kuris turi prastą reputaciją. Policijos atstovė Ulla Brehm teigė, jog dar anksti spėlioti apie nusikaltimo motyvus, bet gali būti, kad tai susiję su gaujų susirėmimu.

„Nėra jokių požymių, kad tai būtų susiję su terorizmu“, – sakė U. Brehm.

Ji teigė, kad nušauti du žmonės, kelis sužeistus išvežė į ligoninę.

Viena liudininkė pasakojo, kad į restoraną įėjo du vyrai ir ėmė šaudyti iš automatinių šautuvų.

„Nespėjau suvokti, kas vyksta. Tada pamačiau, kad draugas kruvinas. Bandžiau ranka sustabdyti kraujavimą“, – pasakojo moteris.

„Bare įvyko šaudynės“, – sakė policijos atstovė Ulla Brehm ir pridūrė, kad mažiausiai du žmonės žuvo įvykio vietoje, o keli sužeistieji buvo išvežti į ligoninę.

„Nužudyti du vyrai, 20–25 metų amžiaus. Dar 10–15 žmonių buvo pašauti ir patyrė įvairaus sunkumo sužalojimus“, – pažymėjo policija ir pridūrė, kad aukų dar tikriausiai padaugės.

Užpuolikai pabėgo automobiliu, o policija jų tebeieško.

Pasak U.Brehm, dar per anksti kelti prielaidas dėl šio išpuolio motyvų, bet esama ženklų, kad jis susijęs su gaujomis.

„Buvo panaudotas automatinis ginklas ... Negalime atmesti, kad tai susiję su gaujomis. Tame rajone jau kurį laiką turime rūpesčių su gaujų nusikalstamumu“, – aiškino atstovė.

„Nėra absoliučiai jokių ženklų, rodančių, kad tai galėjo būti terorizmas“, – pridūrė U.Brehm.

Vienas incidento liudininkas pasakojo bulvariniam laikraščiui „Aftonbladet“, kad du žmonės įžengė į alaus barą Geteborgo priemiestyje Biskopsgordene, ginkluoti šautuvais, panašiais į Kalašnikovo automatus, ir paleido ugnį.

„Sėdėjome ir žiūrėjome futbolo rungtynes, kai įžengė užpuolikai“, – sakė liudininkas.

Kitas liudininkas nurodė, kad išpuolis buvo žaibiškas.

„Nesuspėjau net susivokti, kas dedasi. Tuomet pamačiau, kad mano draugas kraujuoja. Kaip įmanydamas mėginau stabdyti kraujavimą rankomis“, – vyras, prisistatęs „Rocky“ (Rokio) vardu, sakė visuomeniniam transliuotojui SVT.

Gaujų smurtas

Biskopsgordenas, esantis šalia antrojo didžiausio Švedijos miesto Geteborgo, yra pagarsėjęs gaujų smurtu.

Švedijos ir kaimyninės Danijos teisėsauga jau seniai turi rūpesčių dėl nusikalstamų gaujų, tarp jų „Hell's Angels“, „Bandidos“, taip pat dėl kelių imigrantų grupuočių, besivaržančių dėl narkotikų prekybos kontrolės.

Geteborge per kelerius metus įvyko dešimtys su gaujomis susijusių šaudymo incidentų, daugelis jų – Biskopsgordene, kur gyvena daug imigrantų, o daug žmonių yra bedarbiai. Vis dėlto mirtinos šaudynės buvo gana retos.

Pernai gegužę vienas vyras buvo nušautas savo bute tame priemiestyje. Dar du žmonės buvo nužudyti per įtariamus gaujų narių susišaudymus suintensyvėjus smurtui 2013 metų pabaigoje.

Sausį vienas vyras buvo pašautas į koją netoli trečiadienį įvykusio išpuolio vietos.

„Padėtis bauginanti. (Smurto incidentų) pasitaiko beveik kasdien, bet šitas atrodo išsiskiriantis“, – viena vietos gyventoja, neatskleidusi savo vardo, sakė „Aftonbladet“.

Tačiau kita gyventoja teigė, kad to baro apylinkėse paprastai būdavo ramu.

„Ta vieta iš tiesų yra rami ... Įvykdavo pavienių šaudymų, bet niekada nebūdavo nieko rimta. Visa tai vyksta tarp gaujų“, – sakė ji.

Incidentas įvyko restorane „Var Krog och Bar“, kuris veikia nuo 1995 m.

Sausio 30 d. skvere prie restorano pašovė moterį. Nusikaltimo motyvas nebuvo aiškus.

Švedijos didžiuosiuose miestuose neretai pasitaiko šaudynių, tiesa, viešose vietose retai.

„Švedijoje problemos tos pačios, kaip ir visame pasaulyje“, – sakė policijos atstovė.