V. Putinas pakomentavo pranešimus, neva sušlubavo jo sveikata.

„Be paskalų būtų nuobodu“, – prezidento žodžius cituoja „RIA Novosti“.

Sankt Peterburge pirmadienį, kovo 16 dieną, prasidėjo Rusijos prezidento V. Putino ir Kirgizijos vadovo A. Atambajevo susitikimas.

Šis susitikimas ypatingas tuo, kad po daugiau nei savaitės pertraukos žurnalistams pasirodė V. Putinas.

Paslaptingas Rusijos prezidento dingimas iš viešojo gyvenimo apaugo pačiais įvairiausiais gandais, skelbia newsru.com.

Prieš prasidedant susitikimui, prezidentai pasirodė žurnalistams ir kartu pozavo fotografams.

Socialiniuose tinkluose jau pasirodė kelios lyderių nuotraukos. Pats V. Putinas, paklaustas, kur buvo dingęs, atsakė pajuokaudamas: „Be gandų juk būtų taip nuobodu“, skelbia „RIA Novosti“.

V.Putinas, kuris atrodė šiek tiek išblyškęs, paspaudė ranką Kirgizijos prezidentui Almazbekui Atambajevui, prasidėjus jųdviejų susitikimui puošniuose Konstantino rūmuose šalia Sankt Peterburgo.

Kirgizijos lyderis sakė žurnalistams, kad prieš tas derybas V.Putinas jam aprodė Konstantino rūmų parką, pats sėdęs prie automobilio vairo.

„Vladimiras Vladimirovičius mane ką tik pavežiojo po teritoriją, pats sėdęs prie vairo. (Sakau tai), kad būtų mažiau gandų. Aš pats girdžiu visokių paskalų apie save. Žinoma, tai ne visiškai teisinga. Tai yra, Rusijos prezidentas ne vien vaikšto – bet ir laksto (automobiliu); vežioja svečius, pats vairuodamas“, – aiškino A.Atambajevas.

Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Kremlius daugiau nekomentuos informacijos apie V. Putino sveikatą. Apie tai praneša TASS.

„Jau dešimt kartų sakėme, neįmanoma daugiau kalbėti. Kuo daugiau kalbame, tuo daugiau gandų atsiranda Todėl daugiau nenorime šia tema kalbėti“, – pareiškė D. Peskovas.

Prokremliškas „Russia Today“ socialiniame tinkle „Facebook“ įkėlė ir vaizdo įrašą, kuriame matyti prezidentų susitikimas.

„Pasiilgote? Jis grįžo ir susitinka su Kirgizijos prezidentu“, – toks prierašas paliktas prie šio vaizdo įrašo.

Susitikimo išvakarėse televizija „Dožd“ pranešė, kad Rusijos prezidentas serga gripu, nors jo atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas šią informaciją komentuoti atsisakė.

Taip pat pasirodė pranešimų, kad Rusijos prezidentą vargino nugaros skausmai, esą Maskvoje jam teko ištverti reabilitacijos kursą.

Rusijos ir Kirgizijos lyderiai pirmadienį planuoja aptarti būdus, kaip stiprinti dvišalį bendradarbiavimą.

„Sutikimo dienotvarkėje numatyti tokie svarbūs klausimai kaip Rusijos bei Kirgizijos bendradarbiavimo stiprinimas, didelis dėmesys bus skiriamas prekybos ir investicijų klausimams, bendradarbiavimui kultūros ir humanitarinėje sferose, taip pat energetikos sektoriuje“, – teigiama oficialiame Kremliaus pranešime.

Nesirodė 10 dienų

V. Putinas pirmadienį pasirodė viešumoje po neįprastai ilgo – 10 dienų – dingimo iš visuomenės akiračio, išprovokavusio daugybę gandų apie autoritarinio Kremliaus vadovo buvimo vietą ir sveikatos būklę.

62 metų V.Putinas buvo paskutinį kartą viešai pasirodęs per spaudos konferenciją su Italijos premjeru Matteo Renzi.

Praeitą savaitę jis atšaukė virtinę planuotų renginių, įskaitant kelionę į Kazachstaną ir sutarties dėl glaudesnių ryšių su Gruzijos separatistiniu Pietų Osetijos regionu pasirašymą.

Jo neįprastas dingimas iš visuomenės akiračio smarkiai įsuko gandų malūną – kai kurie spėliojo, kad Rusijos lyderis dar kartą tapo tėvu, kad jis buvo pašalintas iš valdžios per perversmą Kremliuje, kad susirgo arba išvyko pasidaryti plastinės operacijos ar netgi kad numirė.

Rusijos socialiniuose tinkluose, tapusiuose paskutine žodžio laisvės tvirtove toje šalyje, sparčiai išplito kapinių humoro pokštai, o žyma #Putinumer (#Putinasmirė) išpopuliarėjo „Twitter“.

Prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas tikino, kad V.Putinas yra sveikas ir gyvas, o pastaruosius gandus vadino „kovo pamišimu“.

Nepriklausoma televizija „Dožd“ sekmadienį citavo šaltinius, kurie sakė, kad Rusijos vadovą pakirto gripas ir kad jis išvyko į savo rezidenciją prie Valdajaus ežero šalies šiaurė vakaruose.

Rusijoje šią savaitę minimos Kryme paskubomis surengto referendumo, tapusio pagrindu Maskvos įvykdytai to Ukrainai priklausančio Juodosios jūros pusiasalio aneksijai, pirmosios metinės.