Tarsi nieko neįprasto? Klystate. Nors susitikimas planuojamas pirmadienį, kovo 16 dieną, apie jį „Rossija 24“ kalba būtuoju laiku, skelbia businessinsider.com.

Kremlius taip pat skelbia, kad V. Putinas pirmadienį susitiko su Kirgizijos prezidentu Almazbeku Atambajevu. Jie kalbėjosi apie bendradarbiavimą investicijų ir humanitarės veiklos sferose, taip pat energetikos sektoriuje. Aptarė ir Kirgizijos galimybę prisijungti prie Eurazijos ekonomikos sąjungos“, – teigia žurnalistai.

Prieš pradėdami kalbėti apie pirmadienį, turime prisiminti savaitgalį. „Rossija 24“ laidų vedėjas skubiai pripažino, kad šis pranešimas buvo klaidingas. Normaliomis sąlygomis taip ir turėtų būti.

Bet šiuo metu sąlygos Rusijoje tikrai nėra normalios. V. Putinas jau daugiau nei savaitę nesirodo viešumoje. Tokia situacija jau paskatino gandus, kad ilgametis Rusijos vadovas serga. O galbūt buvo surengtas valdžios perversmas, ir jis neteko turėtų įgaliojimų.

O galbūt jo nebėra gyvo. Dar viena teorija skelbia, kad Rusijos prezidentas lanko savo „itin lanksčią“ mylimąją Aliną Kabajevą, kuri, jeigu tikėtume gandais, Šveicarijoje V. Putinui pagimdė vaiką. Galite patys pasirinkti, kuris variantas jums atrodo priimtiniausias.

„Rossija 24“ pranešimas jau įvardijamas kaip ateities prognozės, socialinėje žiniasklaidoje juokaujama, kad rusai kalba apie „svečius iš ateities“.

Nutilus juokui, pasigirsta rimtų nuogąstavimų, kad Rusija šiuo metu balansuoja ant dar vienos katastrofos ribos.

Ar „Rossija 24“ šį pranešimą apie V. Putino susitikimą buvo pasirengusi iš anksto, nes Kremliaus puikiai žinojo, kad jis jame nedalyvaus? O galbūt tai dalis priedangos, kuri per klaida buvo parodyta per anksti?

Kad ir kaip ten būtų, toks įvykis dar labiau prisidėjo prie ir taip Rusijoje tvyrančio chaoso.

„Visą naktį sapnavau V. Putiną. Sapnavau, kad jis pagrobtas ir kažkur gabenamas“, – žurnalistui Marcui Bennettsui sakė vienas bičiulis.

Taip, penktadienį NTV parodė vaizdų iš V. Putino susitikimo su Aukščiausiojo teismo vadovu Viačeslavu Lebedevu, kuris vyko Rusijos prezidento rezidencijoje prie Maskvos.

Tačiau nėra jokių įrodymų, kad medžiaga buvo užfiksuota būtent penktadienį, todėl gandai nesiliovė. Be to, Kremlius kartą jau buvo sučiuptas, bebandymas pateikti klaidingos su šalies prezidentu susijusios informacijos.

Prie Kremliaus penktadienio vakarą užfiksavus paslaptingų sunkvežimių ir šimtus kėdžių, melų malūnas ėmė suktis su nauja jėga. Vėliau paaiškėjo, kad Kremlius taip ruošiasi pirmosios Krymo aneksijos metinėms.

„Ko jūs nerimaujate? V. Putinui viskas gerai, nejaugi nežinojote? Pirmadienį jis jau susitiko su Kirgizijos prezidentu“, – juokėsi vienas „Facebook“ naudotojas.

Ar pirmadienį tikrai pamatysime V. Putiną? Ar paslaptis tik gilės? Viskas netrukus paaiškės.

Skundžiasi nugaros skausmais?

Austrijos žiniasklaida sekmadienį rašė, neva Rusijos prezidentas V. Putinas patiria nugaros skausmus, todėl Vienos ortopedijos ekspertas vyko į Maskvą jo gydyti, skelbia „Moscow Times“.

Vis dėlto leidinys „Kurier“ nesuteikė nei neva V. Putiną gydžiusio mediko vardo, nei šios informacijos šaltinio. Austrijos žiniasklaidos pranešimas – dar viena teorija, apaugusi spekuliacijomis dėl V. Putino dingimo iš viešumos.

Be kita ko, sekmadienį nepriklausomas televizijos kanalas „Dozhd“, remdamasis šaltiniais, pranešė, esą prezidentas jau kurį laiką yra savo rezidencijoje prie Valdajaus ežero, Novgorodo provincijoje. Tačiau Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas atsisakė komentuoti šią informaciją.

Turėtų vėl pasirodyti viešumoje po 10 dienų dingimo

V. Putinas pirmadienį vėl turėtų pasirodyti viešumoje po neįprastai ilgo – 10 dienų – dingimo iš visuomenės akiračio, išprovokavusio daugybę gandų apie autoritarinio Kremliaus vadovo buvimo vietą ir sveikatos būklę.

V.Putinas turėtų pirmadienio vakarą Sankt Peterburge susitikti su Kirgizijos prezidentu Almazbeku Atambajevu, o vienas Kremliaus pareigūnas naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad tas susitikimas tikrai įvyks.

62 metų V.Putinas buvo paskutinį kartą viešai pasirodęs per spaudos konferenciją su Italijos premjeru Matteo Renzi.

Praeitą savaitę jis atšaukė virtinę planuotų renginių, įskaitant kelionę į Kazachstaną ir sutarties dėl glaudesnių ryšių su Gruzijos separatistiniu Pietų Osetijos regionu pasirašymą.

Jo neįprastas dingimas iš visuomenės akiračio smarkiai įsuko gandų malūną – kai kurie spėliojo, kad Rusijos lyderis dar kartą tapo tėvu, kad jis buvo pašalintas iš valdžios per perversmą Kremliuje, kad susirgo arba išvyko pasidaryti plastinės operacijos ar netgi kad numirė.

Rusijos socialiniuose tinkluose, tapusiuose paskutine žodžio laisvės tvirtove toje šalyje, sparčiai išplito kapinių humoro pokštai, o žyma #Putinumer (#Putinasmirė) išpopuliarėjo „Twitter“.

Prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas tikino, kad V.Putinas yra sveikas ir gyvas, o pastaruosius gandus vadino „kovo pamišimu“.

Nepriklausoma televizija „Dožd“ sekmadienį citavo šaltinius, kurie sakė, kad Rusijos vadovą pakirto gripas ir kad jis išvyko į savo rezidenciją prie Valdajaus ežero šalies šiaurė vakaruose.

Rusijoje šią savaitę minimos Kryme paskubomis surengto referendumo, tapusio pagrindu Maskvos įvykdytai to Ukrainai priklausančio Juodosios jūros pusiasalio aneksijai, pirmosios metinės.