Kai spaudoje pasklido gandai apie vadinamąjį „nušauti pasmerktų asmenų sąrašą“, kurį neva sudarė politiko Boriso Nemcovo žudikai, televizijos laidų vedėja K. Sobčiak nusprendė laikinai išvykti iš Rusijos.

Apie tai rašo newsru.com, remdamasis leidinio „Kommersant“ informacija. Na o neseniai rašyta, kad žurnalistė ir radijo „Echo Moskvy“ vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas sustiprino apsaugą.
Kaip rašo Rusijos žiniasklaida, praėjusį penktadienį, kovo 13 d., neseniai tapusi žurnalo „L‘Officiel“ vyriausiąja redaktore K. Sobčiak surengė atsisveikinimo vakarienę restorane CDL Maskvos centre. Į vakarienę TV laidų vedėja atėjo su dviem apsaugininkais ir vyru aktorium Maksimu Vitorganu.

„Negalėjau atšaukti spektaklio „Santuoka“ premjeros Nacijų teatre, taip pat ir šios vakarienės, bet rytoj (kovo 14 d.) kuriam laikui palieku Rusiją“, – cituoja „Kommersant“ K. Sobčiak žodžius. Kaip pasakojo jos artimieji, tokį sprendimą ji priėmė rekomenduota specialiųjų tarnybų. Kada tiksliai ji išvyko, nenurodoma, o kada grįš, nežinoma.

B. Nemcovo žudikų būsimų aukų sąraše neva yra K. Sobčiak, A. Venediktovas ir užsienyje gyvenantis buvęs „Jukos“ vadovas Michailas Chodorkovskis. Primename, kad Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad tokio sąrašo egzistavimas – absurdas.

Anksčiau paaiškėjo, kad B. Nemcovo laidotuvių dieną K. Sobčiak grasino. Tada ji pranešė, kad išeinant iš Sacharovo centro, kuriame vyko atsisveikinimo ceremonija su politiku, prie jos ir Venediktovo priėjo nežinomas asmuo ir pareiškė: „Turėkite omenyje, kita (auka) jūs – Ksenija.“

Na o žurnalistui Sergejui Parchomenkai atsiuntė tokio turinio trumpąją žinutę: „Kada pagaliau tave, žydišką snukį, nušaus. Andrejus.“ Žurnalistas kreipėsi į policiją, iškelta baudžiamoji byla pagal Rusijos Baudžiamojo kodekso 119 str. (grasinimas žmogžudyste).