Šaltinis „Dožd“ nurodė, kad V. Putinas pastarąsias dienas buvo išvykęs iš Maskvos ir dienas leido savo rezidencijoje šalia „Valdaj“ ežero Novgorodo srityje.

V.Putino atstovas spaudai atsisakė komentuoti prezidento dingimo aplinkybes ir gandus, susijusius su jo sveikata. Pirmą kartą jis teigė, kad tai nepagrįsti gandai, o kitą kartą pareiškė: „Nekomentuosiu, tema baigta“.

Kovo 16 d. pirmadienį V. Putinas turėtų susitikti su Kirgizijos prezidentu Almazbeku Atambajevu tai bus pirmasis prezidento viešas susitikimas po paslaptingo V. Putino dingimo iš viešos erdvės. Iš rezidencijos, kurioje šiuo metu neva yra Rusijos prezidentas, jis turėtų keliauti į Sankt Peterburgą, teigė Kremliaus spaudos tarnyba.

Sekmadienį žiniasklaidoje pasirodė gandų, kad žurnalistams, turėjusiems dalyvauti rytojaus susitikime su Kirgizijos prezidentu atimtos akreditacijos. Šią informaciją savo „Twitter“ paskyroje paskelbė Rustemas Adagamovas ir ji žaibišku greičiu pasklido po internetą.

Interviu „Slonu“ D. Peskovas teigė, kad tai tėra spekuliacijos. Akreditacijos iš tiesų buvo sustabdytos, tačiau tie žurnalistai, kurie spėjo užsiregistruoti, galės dalyvauti susitikime.

Kaip DELFI skelbė ankščiau V. Putinas jau daugiau nei savaitę nedalyvauja viešuose susitikimuose, todėl žiniasklaidoje pasklido gandai, kad galėjo pašlyti V. Putino sveikata, tačiau Kremlius tokią informaciją griežtai neigė. Kremliaus atstovai teigė, kad „visi susitikimai vyksta kaip numatyta, tačiau jie nėra vieši“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1292)