„Kai tik pavasarį pasirodo saulė, kai tik pakvimpa pavasariu, prasideda paūmėjimai“, – TASS sakė Dmitrijus Peskovas.

„Kažkas svajoja apie Sečino atsistatydinimą, kažkas – apie vyriausybės, o kažkas kelias dienas nemato per televizorių prezidento Putino“, – su sarkazmu pareiškė jis, darydamas užuominą į galimus įtartinų piliečių psichikos sutrikimus.

Gandai apie būsimą „Rosneft“ vadovo Igorio Sečino atsistatydinimą pasklido žiniasklaidoje po leidinio „Nezavisimaja gazeta“ vyriausiojo redaktoriaus Konstantino Remčiukovo pranešimo.

„Mes į tokius paūmėjimus reaguojame ramiai, kantriai atsakome į užduodamus klausimus“, – sakė D. Peskovas.

Atsakydamas į klausimą apie V. Putino sveikatą, jis teigė: „Nereikia jaudintis, viskas gerai.“

Jis patikino, kad prezidentas nuolat dalyvauja susitikimuose, bet ne visi susitikimai vieši.

D. Peskovo teigimu, V. Putinas absoliučiai sveikas, o jo rankos paspaudimas toks tvirtas, kad „laužo rankas“.

Gandai apie Rusijos vadovo sveikatą pasklido po to, kai šią savaitę buvo atidėtas Rusijos, Kazachstano ir Baltarusijos lyderių susitikimas Astanoje.

Šią žinią patvirtino V. Putino atstovas D. Peskovas.

Naujienų agentūros praneša, kad V. Putinas nesirodo viešumoje jau savaitę, ir mano, kad dėl to bus kalta pablogėjusi Rusijos lyderio sveikata.

Nepasakė, kada pasirodys viešai

D. Peskovas ketvirtadienį sakė, kad Rusijos prezidento sveikatos būklė yra gera, tačiau negalėjo pasakyti, kada lyderis vėl pasirodys viešumoje.

„Jis visą laiką dalyvauja susitikimuose, – D.Peskovas sakė telefonu naujienų agentūrai „Reuters“. – Jis turi susitikimų šiandien ir rytoj. Nežinau, per kuriuos iš jų surengsime viešai.“

Paklaustas, ar V.Putinas yra sveikas, D.Peskovas atsakė: „Taip.“