Antras sraigtasparnis saugiai sugrįžo prieš kito orlaivio katastrofą, po kurios į Floridos pakrantę buvo išmesta nuolaužų, pranešė pareigūnai.

Kariuomenės pareigūnai neįvardijo priežasties, nulėmusios sraigtasparnio „UH-60 Black Hawk“ sudužimą, bet meteorologinės sąlygos buvo pakankamai sudėtingos, kad kitas sraigtasparnis būtų grąžintas į sausumą, sakė generolas majoras Glennas H.Curtisas, Luizianos Nacionalinės gvardijos vadas.

Tarp sudužusio sraigtasparnio įgulos narių buvo vienas veteranas, dalyvavęs keliose misijose Irake ir padėjęs humanitarinėms misijoms po Meksikos įlankos pakrantes niokojusių uraganų ir per bendrovės BP naftos gręžinio avariją.

Tuo sraigtasparniu taip pat skrido JAV Jūrų pėstininkų korpuso specialiųjų operacijų kariai, apmokyti išgyventi itin nepalankiomis sąlygomis ir vykdyti sudėtinas operacijas sausumoje bei jūroje – pradedant laivų užėmimu, baigiant specialiomis žvalgybos misijomis ir kovos veiksmais priešo užnugaryje.

Antradienio vakarą, kai įvyko nelaimė, tie kariai dalyvavo „išsilaipinimo ir atsitraukimo misijų“ pratybose, naudodami valtis ir sraigtasparnius nugabenti kariams į misijos vietą bei iš jos pasitraukti, sakė Jūrų pėstininkų korpuso Specialiųjų operacijų štabo atstovas Barry Morrisas.

JAV prezidentas Barackas Obama pareiškė užuojautą žuvusiųjų šeimomis, sakydamas, kad neabejoja, jog bus atliktas išsamus ir nuodugnus šio incidento tyrimas, sakė Baltųjų rūmų atstovas Joshas Earnestas.

62 metų Kim Urr, dirbanti vienoje stovykloje Navar Biče netoli Eglino oro pajėgų bazės mokymų poligono, sakė antradienį apie 20 val. 30 min. vietos (trečiadienį 3 val. 30 min. Lietuvos) laiku išgirdusi neįprastą trenksmą, po kurio pasigirdo du sprogimai.

„Iš to garso atrodė, tarsi būtų trenkta į kažkokį metalinį daiktą arba jis būtų nukritęs. Vėliau pasigirdo du trinktelėjimai – panašūs į sviedinių sprogimus, bet duslesni“, – pasakojo K.Urr.

Žuvusiųjų palaikai buvo pastebėti nelaimės vietoje trečiadienį, prieš vėl pablogėjant orams. Manoma, kad žuvo visi 11 tuo sraigtasparniu skridusių karių.