Netrukus jų reikalavimai perėjo į piktus šūksnius „Policininkai rasistai turi išeiti“. Tuomet pasigirdo šūviai.

Pašauti buvo du policininkai, ankstų ketvirtadienio rytą pranešė dienraštis „St.Louis Post Dispatch“, remdamasis laikinojo vadovo, pulkininko Alo Eickhoffo informacija. Jų sužalojimų laipsnis kol kas nežinomas, laikraščiui sakė A. Eickhoffas.

Incidento liudininkai sakė girdėję 2–4 šūvius, pridūrė laikraštis.

Jo cituojamas vienas policijos šaltinis sakė, kad vienas nukentėjęs policininkas yra Sent Luiso apygardos pareigūnas, o kitas dirba miestelyje, esančiame netoli Fergusono.

Policija nebuvo įsitraukusi į susirėmimus su protestuotojais, susirinkusiais prieš policijos nuovados, kai nuaidėjo šūviai, sakoma dienraščio pranešime.

Policijos viršininkas atsistatydino paskelbus ataskaitą dėl rasizmo

Anksčiau trečiadienį Fergusono policijos viršininkas paskelbė atsistatydinsiantis dėl JAV Teisingumo departamento ataskaitos, kritikuojančios pernai rugpjūtį šiame mieste įvykusį incidentą, kai baltaodis policininkas nušovė neginkluotą juodaodį paauglį Michaelą Browną.

Kai baltaodis policininkas Darrenas Wilsonas nušovė M. Browną, tas įvykis išprovokavo piktus protestus ir nacionalinius debatus dėl rasių santykių ir policijos veiksmų.

Misūrio valstijos Fergusono miesto policijos vadovas atsistatydino trečiadienį, praėjus savaitei po to, kai buvo paskelbta JAV Teisingumo departamento ataskaita dėl incidento, per kurį baltaodis policininkas nušovė neginkluotą juodaodį paauglį.

Thomas Jacksonas tapo dar vienu aukšto rango pareigūnu, pasitraukusiu iš to Sent Luiso priemiesčio policijos, praėjus septyniems mėnesiams po to, kai buvo nušautas M. Brownas.

„Su didžiuliu liūdesiu skelbiu, kad atsistatydinu iš policijos viršininko posto“, - rašė Th. Jacksonas, kuris šiose pareigose dirbo nuo 2010 metų.

Jo atsistatydinimą, apie kurį buvo paskelbta dienraštyje „St. Louis Post Dispatch“, pasveikino M. Browno šeima. Policijos viršininkas darbą baigs kovo 19 dieną, kad spėtų tvarkingai perduoti vadovavimą.

Fergusono administracijos trumpame pranešim buvo patvirtinta, kad ji susitarė dėl abipusio išsiskyrimo su M. Jacksonu, kuriam bus išmokėta išeitinė išmoka ir metams apmokėtas sveikatos draudimas.

Teisingumo departamentas praeitą trečiadienį nurodė pristigęs įrodymų, kad D. Wilsonas galėtų būti teisiamas pagal federalinius kaltinimus dėl pilietinių teisių pažeidimo, susijusio su pernai rugpjūčio 9 dieną įvykusiu incidentu, kai 18-metis M. Brownas buvo nušautas kilus ginčui su policijos pareigūnu vienoje ramioje gyvenamojo rajono gatvėje.

Tačiau toje ataskaitoje Fergusono administracija, policijos departamentas ir municipalinis teismas smerkiami dėl rasinio šališkumo tame mieste daugumą sudarančių afroamerikiečių atžvilgiu.