Kariuomenės atstovas Vladislavas Selezniovas antradienį nurodė, kad per paskutinę parą separatistai apšaudė karių pozicijas Donecko regione: Piskyje, Vodianoje, Tonenke, Opytnėje, Avdijivkoje, Troicke ir netoli Dutivskos kasyklos. Pasak kariuomenės vado, sukilėliai Luhansko regione atakavo pozicijas Sokolnike ir Krimske.

Vėlų pirmadienį separatistai minosvaidžiais ir tankais surengė atakas Šyrokynėje, netoli Mariupolio, tačiau Kijevo kariams pavyko atsilaikyti.

Savo ruožtu sukilėlių atstovas Eduardas Basurinas apkaltino Ukrainos pajėgas taip pat pažeidus paliaubas ir įvykdžius atakų.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pranešė, kad nuo vasario 15 d. įsigaliojusių paliaubų šalies rytuose žuvo 64 Kijevo kariai.

Vokietija: konfliktas toli gražu neišspręstas

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris antradienį pareiškė, kad iki krizės Ukrainoje sprendinio dar laukia ilgas kelias ir kad Kijevui reikės reikšmingos pagalbos, žinant apverktiną šalies ekonomikos būklę.

„Kelias, kuriuo ėjome ir tebeeiname, ko gera, yra pirmasis žingsnis padėčiai nuraminti, bet visi žinome, kad dar esame labai toli nuo sprendinio“, – F.-W.Steinmeieris sakė per vertėją, viešėdamas Bulgarijoje.

„Turiu dar kartą pabrėžti mūsų finansinį angažavimąsi su Ukraina, atsižvelgiant į grėsmingą jos ekonomikos būklę“, – pridūrė jis.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pirmadienį sakė, kad prorusiški separatistais atitraukė didelę dalį savo sunkiosios ginkluotės nuo fronto linijos šalies rytuose pagal taikos susitarimą, pasirašytą Minske vasario 12 dieną.