Vaizdo įraše, kurį Michaelis Zehafas-Bibeau telefonu nufilmavo prieš įvykdydamas ataką Kanados parlamente ir karo memoriale, minimas Irakas ir Afganistanas. Filmuotą medžiagą penktadienį paviešino pareigūnai.

Anot užpuoliko, jis norėjo įrodyti, kad Kanados kariams nesaugu net jų gimtinėje. Įrašas parodė, kad šalies pareigūnai buvo teisūs, sakydami, kad ataka buvo ideologiškai motyvuota.

Ši vaizdo medžiaga penktadienį pristatyta parlamento komitetui. Tiesa, pareigūnai iš įrašo iškirpo 18 sekundžių, kadangi tyrimas vis dar vyksta. Tyrėjai nori išsiaiškinti, ar M. Z. Bibeau veikė vienas, ar buvo platesnio tinklo dalis.

"Tiems, kurie yra susiję ir klausosi šio įrašo, tai yra atpildas už Afganistaną ir dėl to, kad premjeras Stephenas Harperis nori pasiųsti karių į Įraką. Kanada oficialiai tapo viena mūsų priešių, kovodama ir sprogdindama mus, kurdama baimę mūsų šalyse, žudydama mus ir mūsų nekaltuosius", - vaizdo įraše nurodė užpuolikas.

32-ejų M. Z. Bibeau 2014 m. spalį netoli Otavos karo memorialo nušovė kapralą Nathaną Cirillo. Po to įžengė į parlamentą ir paleido dešimtis šūvių. Nusikaltėlį nukovė pareigūnas Kevinas Vickersas.

Kanadoje gimęs užpuolikas anksčiau buvo teistas už kelis smulkius nusikaltimus. Pareigūnai įsitikinę, kad prieš įvykdydamas užpuolimą, jis svarstė išvykti į Siriją.