Vis dėlto, anot V. Prochorovo, 23–ejų modelio iš Ukrainos A. Durickajos televizijos kanalui „Dožd“ pasakytus žodžius, kad ji „nieko neįsiminė“ ir „nieko nepamatė“, nederėtų vertinti tiesiogiai.

Kaip rašo „Moskovskij komsomolec“, V. Prochorovas informavo, kad, tyrėjų pateikiamais duomenimis, A. Durickaja papasakojo viską, ką žinojo ir matė.

Mergina atsisakė tyrimo poligrafu patikinusi, kad patyrė nervinį sukrėtimą ir prastai jaučiasi, rašo newsru.com.

Po apklausos A. Durickajai buvo leista išvyti į tėvynę. Į Kijevą ji grįžo B. Nemcovo laidotuvių dieną.

Nužudytas opozicionierius kovo 3 d. palaidotas Maskvos Trojekurovo kapinėse. B. Nemcovo laidotuvėms skirtų straipsnių apžvalgą kovo 4 d. pateikia „Zagolovki“.

Kaip rašo „Moskovskij komsomolec“, kovo 3 d. V. Prochorovas palydėjo A. Durickają į Kijevą, o grįžęs iš karto vyko į B. Nemcovo laidotuves.

Jis patikino lydėjęs merginą, nes jos psichologinė būsena vis dar yra sunki ir net „šiek tiek neadekvati“.

Be to, anot V. Prochorovo, A. Durickaja nerimavo dėl savo saugumo, tačiau vis dėlto atsisakė policijos jai siūlytos apsaugos.

Jau anksčiau Tiriamasis komitetas buvo pranešęs, kad A. Durickaja pasirašė pasižadėjimą tyrimo tikslais neatskleisti detalių.

Pati mergina interviu televizijos kanalui „Dožd“ nepapasakojo jokių konkrečių nusikaltimo detalių. Žudikas esą ėjo jiems iš paskos ir šaudė B. Nemcovui į nugarą. A. Durickaja tikina neįsidėmėjusi nei žudiko veido, nei automobilio markės, kuriuo jis pasišalino iš nužudymo vietos.

Komentuodamas A. Durickajos interviu V. Prochorovas patikino, kad ji pasakė „tai, ką pasakė, arba tai, ką norėjo pasakyti“.

„Aš taip pat pasirašiau pasižadėjimą neatskleisti tyrimo detalių, todėl negaliu detaliai komentuoti šių dalykų“, – informavo V. Prochorovas.

„Kalbant apie jos pareiškimą, kad nieko nematė ir nieko nepamena, tai ne visai teisinga“, – pabrėžė jis.

Anot V. Prochorovo, A. Durickajos parodymai iš tikrųjų nebuvo „tokie išsamūs, kaip norėtųsi“, tačiau vis dėlto ji tyrėjams papasakojo „šį tą vertingo“.

V. Prochorovo teigimu, po B. Nemcovo nužudymo A. Durickaja elgėsi „logiškai“. Ji puolė skambinti ne greitajai ar policijai, o motinai ir pažįstamiems žmonėms, nes paprasčiausiai nežinojo, kaip iškviesti pagalbos tarnybas.

B. Nemcovo nužudymo metu ant Didžiojo Maskvos upės tilto buvęs sniego valymo mašinos vairuotojas Sergejus Budnikovas žurnalistams papasakojo, kad būtent jis iškvietė policiją ir greitosios pagalbos ekipažą.

V. Prochorovas patikino, kad A. Durickają sukrėtė B. Nemcovo nužudymas. Visas dienas iki merginai išskrendant į Kijevą buvo „ir nesibaigiančių ašarų, ir siaubingos isterijos proveržių“, net greitąją teko kviesti.

„Trūksta žodžių apibūdinti, kaip ji išgyveno Boriso žūtį“, – pridūrė jis patikindamas, kad A. Durickaja atsisakė vykti į B. Nemcovo laidotuves, nes nenorėjo kapinėse susitikti su jo artimaisiais.