„Twitter“ vartotojai jai rašo: „Ir tave, sobčuška, palaidosime“, „Negaila nei jo, nei tavęs“, „Tu būsi kita, Sobčak. Laukiu, kol tave užvers“, praneša inforesist.org.

Priminsime, kad B. Nemcovo padėjėja sakė, kad pastaruoju metu politikas dėl savo pozicijos Ukrainos atžvilgiu buvo sulaukęs grasinimų per socialinius tinklus, rašo znak.com.

B. Nemcovas naktį iš penktadienio į šeštadienį buvo nušautas ant Didžiojo Moskvoreckio tilto netoli Kremliaus.

Nežinomi asmenys iš automobilio paleido į opozicijos politiką ne mažiau kaip septynis šūvius.

B. Nemcovas mirė vietoje. Dėl šio nusikaltimo Rusijos Tyrimų komitetas iškėlė bylą pagal Rusijos Baudžiamojo kodekso 105 straipsnio 1 dalį („Nužudymas“) ir 222 straipsnį („Neteisėtas disponavimas ginklu“). 

DELFI skaitytojai pastebi, kad vienas iš šių „Twitter“ vartotojų panašaus pobūdžio žinutėmis buvo nusitaikęs ir į Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį žadėjo, kad B.Nemcovo žudikai bus surasti ir nubausti, bet Rusijos opozicijos veikėjai smerkė politinę žmogžudystę, o Vakarų šalių lyderiai reikalavo nuodugnaus tyrimo.

B.Nemcovas, kuris buvo balsingas vyriausybės kritikas, o 10-ame dešimtmetyje dirbo premjero pavaduotojo poste, vadovaujant prezidentui Borisui Jelcinui, mirė suvarpytas keturių kulkų, iššautų jam į nugarą, kai politikas ėjo tiltu per Maskvos upę kartu su ukrainiete manekene Anna Durickaja. Pastaroji per išpuolį nenukentėjo.

Opozicijos lyderio žūties vietoje buvo sunešta daugybė gėlių, žvakelių ir užuojautos pareiškimų.

„Tos kulkos skirtos kiekvienam iš mūsų“, – sakė atminimo renginio organizatoriai.

Kremlius neigė kaltinimus, kad šitą nužudymą organizavo valdantysis režimas, o V.Putinas paragino greitai surasti žudikus, sakydamas, kad asmeniškai kontroliuos tyrimą ir kad ta ataka buvo „provokacija“, specialiai įvykdyta jo politinių priešų prieš sekmadienį opozicijos planuotas surengti protesto eitynes. Tuo tarpu tyrėjai sakė, kad ta ataka atrodo buvusi kruopščiai suplanuota.

V.Putinui tiesiogiai pavaldus Tyrimų komitetas nurodė, kad B.Nemcovas „galbūt buvo paaukotas“, siekiant pakurstyti nestabilumą.

Tyrėjai taip pat sakė tikrinantys, ar šis nužudymas kaip nors susijęs su konfliktu Ukrainoje.