Opozicijos veikėjas buvo nušautas vasario 27 dieną netoli Kremliaus. Kol kas pareigūnai turi vos vieną su nusikaltimu susijusį vaizdo įrašą.

Jame pats nusikaltimo momentas ir neužfiksuotas, nes nusikaltėlį slepia pravažiuojantis automobilis, kuris anksčiau buvo įvardytas kaip sniego valymo mašina.

„Kommersant“ žurnalistai paaiškina, kodėl pareigūnams nepavyko iš karto susekti žudikų. Pirmiausia pagrindinė nusikaltimo liudininkė Anna Durickaja „nesugebėjo tiksliai įvardyti automobilio markės“, iš kurios iššoko šaulys – mergina buvusi šoko būsenos.

Visų antra, kaip rašo dienraštis, „netoliese buvusių stebėjimo kamerų įrašai buvo arba pernelyg neaiškūs, arba jos iš viso nusikaltimo metu neveikė dėl remonto darbų“.

Vienintelį turimą vaizdo įrašą TBC paviešino vasario 28 dieną.

Prastos kokybės vaizdo įrašo kadrai atskleidžia labai nedaug, tačiau padeda suvokti įvykių chronologiją.

Remiantis įrašu, žudikas B. Nemcovą nušovė 23.31 valandą. Atlikęs juodą darbą, jis išbėgo į važiuojamą dalį ir sėdo į pro šalį važiavusį automobilį.

Galiausiai paskelbta „Ford“ markės automobilio, „KIA Rio“ ir baltos spalvos VAZ-2110 paieška. Vėliau paaiškėjo, kad jų savininkai nieko bendro su nusikaltimu neturi.

Kaip skelbia „Kommersant“, 23.35 valandą pagalbos numeriu 02 buvo gauti net keli pranešimai apie „šautines žaizdas“ patyrusį vyrą.

Pirmasis policijos pareigūnų ekipažas į nusikaltimo vietą atvyko po dešimties minučių. Remiantis įrašu, pareigūnai į įvykio vietą atvyko 23.42 val.

Remiantis nusikaltimo schema, kuria pateikia „Kommersant“ žurnalistai, nusikaltimo metu veikė viena stebėjimo kamera, nukreipta tiesiai į incidento vietą.

Po incidento praėjus kelioms valandoms, buvęs ITAR-TASS fotografas Mitia Aleškovskis, buvęs ant tilto, savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ patalpino kameros nuotrauką ir parašė, kad ji buvo nukreipta „tiesiai į nusikaltimo vietą“.