Šeštadienio rytą žmonės, nešini gėlėmis ir žvakutėmis, traukė prie Rusijos Federacijos ambasados Ukrainoje bei į Nepriklausomybės aikštę. Pilką, be valstybinės vėliavos ir gyvybės ženklų ambasados pastatą išmargino gėlės, degančios žvakės ir daugybė plakatų, kviečiančių Rusiją pabusti.

„Putinas nužudė mano draugą“, - su plakatu Kijevo Nepriklausomybės aikštėje stovintis vyras pagerbė šią demokratijos auką. Susirinkę žmonės speliojo nužudymo tikslus ir kodėl šis įvykis sutapo su Krymo aneksijos metinėmis.

„Atėjau čia palaikyti savo draugo. Per Maidano protestus jis dažnai lankydavosi pas mus. Tai buvo šviesus žmogus ir gaivaus oro gūsis iš Kremliaus valdomos Rusijos. Tai buvo labai svarbus žmogus tiek Rusijai, tiek Ukrainai“, - sakė žinomas Maidano veidas kazokas Maža.

Kijevo gyventoja Olga net neabejoja, jog už šio išpuolio kyšo Vladimiro Putino rankos. „Aš šįryt išsigandau. Per televizorių pamačiau, kad Maskvoje pagerbti B. Nemcovo susirinko gal koks 300 žmonių. Kur tie milijonai sostinės gyventojų? Negi tik tokiai saujelei žmonių rūpi Rusijos ateitis? Jų vaikų ateitis? Bijau, kad Rusija ir baigiasi ties šiais trim šimtais jos piliečių“, - prie ambasados žvakutę uždegusi savo nuomone pasidalino Kijeve gyvenanti Olga.