„Manęs lyg ir nepastebi, tačiau tai mane visiškai tenkina“, – interviu „DW World“ sakė A. Makarevičius.

„Yra mane kviečiančių radijo stočių ir televizijos kanalų. Tai nėra pagrindiniai kanalai, jie nėra svarbiausi, tačiau man to visiškai pakanka. Iš esmės aš nekeliu sau tikslo patikti visai žmonijai. Mane tenkina mano auditorija“, – savo padėtį Rusijoje apibūdino jis.

Kaip rašo newsru.com, muzikantas papasakojo, kad rusų televizija jį erzina dėl neobjektyvumo ir labai agresyvaus informacijos pateikimo būdo.

„Visi rėkia, vieni kitus pertraukinėja. Tai tapo norma, o juk tai perima ir tie, kas žiūri. Erzina daugybė karinių filmų. Susidaro įspūdis, kad esame ruošiami kažkokiam karui“, – piktinosi A. Makarevičius.

Jis vis dėlto patikino tikintis, kad Rusijos ir Ukrainos karo nebus.

„Tačiau štai tokia propagandos forma mane siaubingai erzina. Jau gyvenau sovietmečiu, todėl žinau, ką tai reiškia“, – patikino jis.

Šiomis dienomis A. Makarevičius koncertuoja Vokietijoje.

A. Makarevičius kovo mėn. ketina surengti keletą koncertų Ukrainoje. Į gastrolių grafiką įtraukti koncertai Kijeve kovo 6 d., Odesoje kovo 7 d., Dnepropetrovske kovo 8 d. ir Charkove kovo 9 d.

Bendradarbiaudamas su „Yiddish Jazz“ projektu A. Makarevičius iš esmės pirmą kartą per visą savo muzikinio kelio istoriją rimtai įsigilino į žydų muziką ir jidiš kalbą.

Anot paties muzikanto, jį įkvėpė muzikinė emigracijoje gyvenančių XX a. pradžioje už Atlanto į Jungtines Amerikos Valstijas gyventi išvykusių žydų kultūra.

„Žydų tautos istorija tragiška, todėl ji pritraukia daugiau dėmesio. Juk iš tiesų liūdna, kad kalba, siejanti didžiulę visos tautos kultūros dalį, nyksta akyse. Pamenu, kad mano močiutė dar kalbėjo jidiš kalba, bet numanau, kad dar po poros dešimtmečių ši kalba jau bus galutinai pamiršta“, – kalbėjo jis.