JAV lyderiai aptars, ar Minsko susitarimas yra tinkamai įgyvendintas ir ar bandyta kitais būdais užtikrinti taiką. Vasario 12 dieną pasirašytas susitarimas dėl paliaubų turėjo įsigalioti vasario 15 dieną, bet Rusijos remiami separatistai tebekovoja su Ukrainos kariais ir užėmė Debalcevę.

Vis dėlto pastebėta, kad kai kuriose sukilėlių užimtose teritorijose Rytų Ukrainoje separatistai po truputį atitraukinėja sunkiąją ginkluotę iš fronto linijos. Kijevas kol kas atsisako sekti tokiu pavyzdžiu, nes bijo tolimesnių sukilėlių apšaudymų.

J. Kerry situaciją pakomentavo taip: „Planas B – griežtesnės sankcijos Rusijai ir tolimesnė pagalba Ukrainai“. Jis taip pat pridūrė, kad prezidentas Barackas Obama konsultuosis su Vokietijos kanclere Angela Merkel, kuri kartu su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u tarpininkavo pasirašant minėtą paliaubų sutartį su Rusijos ir Ukrainos prezidentais Vladimiru Putinu ir Petro Porošenka.

JAV valstybės sekretorius aiškino, kad artėja kritinis metas priimti sprendimą. Prezidentas bendradarbiauja su savo komanda bei A. Merkel, kartu jie ras tinkamiausią būdą reaguoti į situaciją.