„Man gėda už savo šalį, man gėda už savo prezidentą, man gėda už save patį, nes negalėjau padaryti daugiau, kad padėčiau šiems žmonėms“, – taip jis pareiškė laidoje „Face the Nation“, transliuotoje per CBS TV, informuoja unian.net.

J. McCaino teigimu, tokios stiprios Europos valstybės, kaip Prancūzija ir Vokietija, nesugebėjo sustabdyti Rusijos prezidento Vladimiro Putino.

„Manau, Vokietijos kanclerė (Angela Merkel) ir Prancūzijos prezidentas (Francois Hollande‘as) legitimizavo pirmą per 70 metų šalies padalinimą Europoje. Tai gėda. V. Putinas už tai nesumokėjo“, – sakė Arizonos senatorius.

J. McCainas pasisakė už tai, kad JAV tiektų ginklų Ukrainai kovoje su rusų kariais ir separatistais. Jo teigimu, ukrainiečiai „neprašo įvesti į šalį amerikiečių karių, (prašo) tik ginklų, kada atsilaikytų prieš rusų spaudimą“.

V. Putinas nori, kad Ukraina nebūtų Europos dalis, jam sekasi. Tai iš tiesų tamsus skirsnis mūsų aljanso istorijoje“, – pabrėžė J. McCainas.

Griežti politiko žodžiai nustebino JAV populiarios laidos „Face the Nation“ vedėją, garsų žurnalistą Bobą Shifferį.

„Senatoriau, labai seniai jus pažįstu, daug kartų ėmiau iš jūsų interviu, bet niekada negirdėjau, kad būtumėte sakęs, jog jums gėda už savo šalį, kaip ką tik sakėte“, – sakė laidos vedėjas.

J. McCainas atsakė: „Man gėda ir už save.“