Žurnalistė rašo, kad norintiems dalyvauti mitinge pirmiausia buvo duodami talonai, o jau po eisenos galima buvo atsiimti 300 rublių. Žurnalistė, atėjusi atsiimti pinigų, nufilmavo šį procesą, o gautą sumą tikino paaukosianti labdarai.

Video galite pamatyti čia.

BNS praneša, kad pasak Maskvos policijos, akcijoje prieš Maidaną šeštadienį dalyvavo apie 35 tūkst. žmonių.

Judėjimas „Anti Maidan“ šia demonstracija pažymėjo prieš metus buvusius įvykius, kai į ukrainiečius, palaikiusius savo šalies vystymosi Vakarų kryptį ir protestavusius Kijeve centre prieš tuometinę valdžią pasipylė kulkos; šie protestai vadinami Maidano protestais.

Ukrainos pavyzdys mus daug ko išmokė, mes neleisime, kad mūsų šalyje kiltų Maidanas!“ – skelbė akcijos rengėjai prieš mitingą savo prezidentui Vladimirui Putinui palaikyti.

„Putinizmas amžiams“ – tokį plakatą laikė pagyvenusi moteris. Kazokų eisena nešė kitokį plakatą: „Maidanas yra liga. Mes ją išgydysime“.

Pasak vieno šio judėjimo lyderių, Nikolajaus Starikovo, ši eisena yra pirmoji didesnė akcija, kuria siekiama atgrasinti vakarietiškų pažiūrų opoziciją nuo perversmo Rusijoje.

Valstybės kontroliuojama Rusijos televizija plačiai nušvietė šią akciją bei kitus panašius renginius kituose Rusijos miestuose, taip pat ir Simferopolyje Kryme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1834)