Kremlius metų metais puoselėja santykius su Pchenjanu, kad parodytų panieką Vakarams, tačiau šios pastangos itin suaktyvėjo praėjusiais metais, kai kilo Ukrainos krizė.

Sausio mėnesį Kremlius patvirtino, kad ekscentriškasis Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas gegužės 9 dieną atvyks į Pergalės dienos minėjimą Raudonojoje aikštėje, skirtą sovietų triumfui prieš nacius Antrajame pasauliniame kare.

Kim Jong Unas

Rusija yra pagrindinė tarptautinė Bashiro al Assado režimo Sirijoje rėmėja, ir Vakarų politikai yra apkaltinę V. Putiną, kad šis tiekia ginklus jo režimui.

Anksčiau šį mėnesį V. Putinas vėl kritikavo Jungtinių Valstijų oro smūgius prieš „Irako ir Levanto islamo valstybę“ Sirijoje, teigdamas, kad šios atakos neturėtų būti rengiamos be Damasko leidimo.

Basharas al Assadas

Karakasas yra stambus rusiškų ginklų pirkėjas ir yra pripažinęs tokias atsiskyrusias prorusiškas teritorijas kaip Abchazija ir Pietų Osetija Gruzijoje.

Maskva už paramą atsilygina milijardinėmis dolerių investicijomis į Venesuelos naftos projektus.
V. Putinas Hugo Chavezui kartą net padovanojo šuniuką.

Hugo Chavezas

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pernai ištarė savo garsiuosius žodžius, jog norėtų iškeisti liberalią demokratiją į „neliberalią valstybę“.

Jis išprovokavo protestus gatvėse, rodydamas prielankumą autoritariškam V. Putinui, nors tai ir kėlė Vengrijos partnerių Europos Sąjungoje nuogąstavimus.

Vladimiras Putinas, Viktoras Orbanas

Kai sausio mėnesį į valdžią Graikijoje atėjo partija „Syriza“, greitai paaiškėjo, kad jos nariai susirašinėjo su Aleksandru Duginu – rusų ultranacionalistu, keliančiu susižavėjimą kai kuriems Kremliaus sluoksniams ir raginusiu pradėti ukrainiečių genocidą.

Dabartinis Graikijos ministras pirmininkas Aleksis Cipras pasisako prieš tolesnes sankcijas Rusijai, kurias norima skelbti dėl Kremliaus paramos separatistams Ukrainos rytuose.

Aleksis Cipras

Kai kurie stebėtojai įtarė Kremliaus ranką, kai lapkričio mėnesį paaiškėjo, kad Prancūzijos dešiniojo sparno partija „Nacionalinis frontas“ gavo 9 mln. eurų paskolą iš banko „First Czech Russian Bank“, priklausančio Rusijos vyriausybės liniją palaikančiam oligarchui Romanui Popovui.
Europos kraštutiniai dešinieji

Rusija taip pat palaiko ryšius su virtine dešinio sparno, arba „sukilusių“, partijų Europoje, įskaitant Graikijos „Nepriklausomus graikus“, Vengrijos „Jobbik“, Belgijos „Vlaams Belang“, Italijos Šiaurės lygą, Bulgarijos „Ataka“ ir Vokietijos NPD.

Kol kas nėra jokių Didžiosios Britanijos Nepriklausomybės partijos (UKIP) ir Rusijos ryšių įrodymų, bet partijos lyderis Nigelis Farage`as praėjusių metų kovą pareiškė, kad iš visų pasaulio lyderių labiausiai žavisi V. Putinu – „ne kaip žmogumi, bet kaip operatoriumi“.

Marine Le Pen