Feminizmo popmuzikoje pionierė L.Gore, kuri nerūkė, mirė nuo plaučių vėžio Niujorko presbiterijonų ligoninėje, pranešė 33 metus jos partnere buvusi Lois Sasson.

„Ji buvo nuostabus žmogus: užjaučianti, duodanti, puiki feministė, puiki moteris, puikus žmogus, puikus humanistas“, – sakė papuošalų dizainerė L.Sasson.

Brukline gimusią ir Naujajame Džersyje augusią L.Gore, kurios tikrasis vardas yra Lesley Goldstein, paauglystėje „atrado“ Quincy Jonesas, išgirdęs jos įrašą iš vokalo pamokos.

Legendinis prodiuseris aplankė ją namuose ir įtikino sudainuoti „It's My Party“, kurią jau anksčiau buvo įrašiusi anglų džiazo dainininkė Helen Shapiro.

Ta daina pavertė 16-metę L.Gore popmuzikos sensacija dar gerokai prieš tai, kai paaugliško amžiaus žvaigždės koncepcija tapo įprasta.

Iš vidurinės klasės šeimos kilusi paauglė pasirašė kontraktą su „Mercury Records“, vėliau baigė anglų ir amerikiečių literatūros studijas Sarah Lawrence koledže.

2005 metais L.Gore išleido savo pirmą per 30 metų albumą, „Ever Since“, bet visuomet gerbėjams dainuodavo ir savo senesnius hitus.

Per 2012 metų prezidento rinkimų kampaniją L.Gore savo dainą „You Don't Own Me“ pasitelkė socialinei reklamai internete už reprodukcines teises.

L.Gore buvo lesbietė, bet sakė, kad savo seksualinę orientaciją suvokė tik pradėjusi trečią dešimtį metų.

Viename interviu ji kalbėjo, kad niekada neslėpė savo orientacijos, bet ir „niekam nekišo jos į veidą“.

„Laikai tada, žinot, buvo kitokie, aš tiesiog bandžiau gyventi taip normaliai, kaip tik žmogus gali. Bet (ir) taip teisingai, kaip tik žmogus gali“, – sakė ji.