Tai sekmadienį pareiškė Švedijos vidaus reikalų ministras Andersas Ygemanas.

"Mes dar anksčiau, iškart po Paryžiaus, pradėjome dialogą su žydų bendruomene, ką būtų galima padaryti jos saugumui stiprinti. Bet, suprantama, visa tai turi būti to darbo, kurį mes dabar atliekame, sudedamąja dalimi. Artimiausiu metu policija sustiprins sinagogų, mečečių ir kai kurių kitų pastatų apsaugą", - sakė ministras naujienų agentūrai TT.

Anot pareigūno, įvykiai Danijoje nereiškia, kad iškart padidėjo teroro pavojus Švedijoje ir tučtuojau turi būti daromos operatyvinės išvados. A. Igemanas pabrėžė, koks rimtas dar vieno išpuolio prieš žydus faktas, ir pažymėjo, jog reikia dirbti kartu su religinėmis bendruomenėmis, tiek žydų, tiek musulmonų, kad visi jų nariai jaustųsi "patikimai ir saugiai".

Šeštadienį nežinomas asmuo apšaudė kavinę Kopenhagoje, kur vyko vieša diskusija "Menas, šventvagystė ir žodžio laisvė". Pasak policijos atstovų, išpuolio taikinys buvo diskusijoje dalyvavęs švedų dailininkas Larsas Vilksas - pranašo Mahometo karikatūrų autorius. Jau po vidurnakčio tas pats vyras apšaudė Danijos sostinės sinagogą.

Remdamasi ir vaizdo stebėjimo kamerų įrašais, policija susekė teroristą. Sekmadienio rytą jis buvo nukautas prie geležinkelio stoties Kopenhagoje: pareigūnai mėgino sustabdyti vyrą ir patikrinti jo dokumentus, bet šis ėmė šaudyti į policininkus ir buvo nušautas atsakomąja ugnimi. Per du teroro išpuolius Danijos sostinėje du žmonės žuvo, o dar penki buvo sužeisti. Per susišaudymą prie geležinkelio stoties praeiviai ir pareigūnai nenukentėjo.