Nuo ugnies nukentėjo rytinė miesto pusė. Sprogus sviediniui, kilo gaisras netoli trikotažo fabriko „Lutri“, sudegė jo teritorijoje stovėjęs automobilis, skelbia „Informator“.

Per apšaudymą taip pat nukentėjo vienas pieno kombinatas, virtinė gyvenamųjų namų. Turima duomenų, kad žuvo trys civiliai gyventojai.

Sviediniai sprogo ir netoli buvusios turgavietės „Kolos“. Pranešama, kad yra sužeistųjų ir žuvusiųjų. Tačiau informacijos apie jų kiekį nėra.

21 val. 45 min. virš miesto buvo pastebėtas bepilotis orlaivis.

Po apšaudymo rytinėje miesto dalyje nutrūko elektros tiekimas, bet po kelių valandų jis buvo atnaujintas.

Separatistai Debalcevėje puolė Ukrainos pajėgas

Debalcevės rajonas lieka karščiausiu Ukrainos tašku. Per pastarąją parą separatistų pajėgos tris kartus bandė šturmuoti Antiteroristinės operacijos (ATO) pozicijas Debalcevėje, Čornuchynėje ir Kamenkoje, nurodo ATO spaudos centras.   

Visos separatistų atakos buvo nesėkmingos, rašo news.liga.net.

Per parą separatistai iš viso šaudė 69 kartus: 12 kartų naudojo artileriją, 26 kartus – minosvaidžius, 14 kartų – reaktyvines salvinės ugnies sistemas, 5 – kartus – tankus.  

Donecko kryptimi buvo šaudoma į Vodianoje, Avdejivkos, Peskų gyvenvietes. Mariupolio kryptimi separatistai nuo pat ryto iš sistemų „Grad“ apšaudė Pervomaiską. Artilerijos ugnis krito ir ant Nikolajevkos bei Čermaliko.

Separatistai: Horlivkos mieste per bombardavimą žuvo trys vaikai

Trys vaikai žuvo per pastarąją parą vykusį artilerijos bombardavimą Ukrainos rytiniame Horlivkos mieste, penktadienį pranešė prorusiški separatistai.

„Trys vaikai – vienerių metų berniukas ir dvi mergaitės, šešerių ir 12 metų, žuvo Horlivkoje, kai jų namas vakar buvo apšaudytas artilerijos“, – žurnalistams sakė separatistų paskelbtos Donecko „liaudies respublikos“ gynybos ministerijos atstovas Eduardas Basurinas.

Per pastarąją parą separatistų kontroliuojamoje Donecko srities teritorijoje žuvo iš viso septyni civiliai: keturi Horlivkoje, o dar trys – Donecko mieste. Dar 15 žmonių buvo sužeisti, nurodė E.Basurinas.

„Bombardavimas sugadino telefonų ir elektros linijas Jasynuvatoje. Donecke neveikia keturios kasyklos“, – sakė jis.

E.Basurinas taip pat apkaltino Kijevo vyriausybės pajėgas nesilaikant taikos susitarimo, kuris ketvirtadienį buvo pasirašytas Baltarusijos sostinėje Minske.