Patyręs pirmąjį savo pralaimėjimą po partijos sėkmės gegužę vykusiuose visuotiniuose rinkimuose dešiniųjų premjeras N.Modi pažadėjo A.Kejriwalui „visišką paramą“ iš nacionalinės vyriausybės pusės.

„Kalbėjausi su @ArvindKejriwal ir pasveikinau jį su pergale. Patikinau jį dėl visiškos Centro paramos plėtojant Delį“, – parašė N.Modi socialiniame tinkle „Twitter“.

Priešrinkiminės apklausos rodo, kad N.Modi hinduistų nacionalistų partija „Bharatiya Janata“ (BJP) gali turėti vos tris mandatus 70-ies vietų valstijos asamblėjoje, o buvusio Delio vyriausiojo ministro A.Kejriwalo AAP pirmauja kovoje dėl 66 vietų.

A.Kejriwalo pergalė žymi stulbinantį kovos su korupcija čempiono sugrįžimą į Delio valstijos vyriausybę po praėjusių metų, kai Kongresui ir BJP drauge blokavus jo pastangas įsteigti antikorupcinę komisiją, jis pasitraukė iš vyriausybės po 49 darbo dienų.

Atsiprašęs rinkėjų už tai, kad metams buvo palikęs juos be renkamos vyriausybės, A.Kejriwalas tapo didžiausia rinkimų kampanijos žvaigžde, gerokai nustelbusia BJP kandidatę buvusią policininkę Kiran Bedi.

Sunerimęs dėl A.Kejriwalo populiarumo, N.Modi pats dalyvavo keliose sueigose, kuriose savo varžovą apibūdino kaip nepatikimą žmogų, jau kartą išdavusį rinkėjus savo skubotu pasitraukimu.

Tačiau apžvalgininkų teigimu, BJP vietos rinkimų kampanija buvo prasta, o A.Kejriwalas dalijo tokius populistinius pažadus kaip pigesnės sąskaitos už komunalines paslaugas, ir taip palenkė į savo pusę minias rinkėjų, linkusių jam duoti antrą progą.