Tokią informaciją žurnalistams suteikė kariai iš 92-osios brigados, kuri rytinėje minėtojo miesto dalyje priešinasi Rusijos kariams ir prorusiškai nusiteikusiems separatistams, skelbia news.liga.net.

„Patvirtinta informacija apie du rusų lėktuvus. Jie surengė ataką prieš mūsų pozicijas miesto pakraštyje“, - teigia Ukrainos pajėgos.

Informacijos apie žuvusiuosius ar nukentėjusius nėra.

Ukrainos Antiteroristinės operacijos atstovai spaudai informacijos apie antskrydį nepatvirtina.

„Pasitikslinau šią informaciją Antiteroristinės operacijos štabe. Ten informacijos apie antskrydžius niekas nepatvirtino. Be to, pareiškė, kad šiuo metu skrydžiams netinkamos oro sąlygos“, – teigia Antiteroristinės operacijos štabo atstovas Andrejus Lysenka. Priminsime, kad anksčiau Cenzor.net, remdamasis savo šaltiniu, pranešė, kad Rusijos lėktuvai
surengė Novohryhorivkos, esančios netoliese Debalcevės, ataką. Vėliau pasirodė informacijos, kad prie Debalcevės keturi Rusijos aviacijos lėktuvai surengė naują ataką.

„Mums būtina priedanga nuo antskrydžių. Tai jau antrasis antskrydis per dieną“, – tuomet sakė 40-ojo motorizuotų pėstininkų bataliono vado pavaduotojas leitenantas Lamaka.

Kijevas Rusija į Rytų Ukrainą pasiuntė dar 1,5 tūkst. karių

Mažiausiai 1,5 tūkst. Rusijos karių ir kelios karinės technikos kolonos praėjusį savaitgalį įvažiavo į Ukrainos teritoriją, pirmadienį pranešė kariškiai Kijeve.

„1 500 Rusijos karių ir 300 vienetų karinės technikos, įskaitant salvinės raketų ugnies sistemas „Grad“, kirto Ukrainos ir Rusijos sieną vasario 7–8 dienomis“, – žurnalistams sakė Ukrainos kariuomenės atstovas Andrijus Lysenska.

Į šalies rytinį regioną iš Rusijos taip pat įvažiavo apie 170 mašinų – sunkvežimių, benzinvežių ir lengvųjų automobilių, pridūrė jis.

Ukraina ir Vakarų šalys kaltina Maskvą siunčiant karius ir ginklus prorusiškiems separatistams, kovojantiems su Kijevo vyriausybės pajėgomis Rytų Ukrainoje, nors Rusija tuos kaltinimus griežtai neigia.