Tokie jos pareiškimai studijoje sukėlė skandalą, rašo news.liga.net.

Internete pasirodžiusiame vaizdo įraše galima pamatyti studijos reakciją į K. Sobčiak žodžius. Ant žurnalistės buvo šaukiama, ji buvo kaltinama dezinformacijos skleidimu, o studijoje sėdėjusios „moterys iš Donbaso“ bandė perrėkti K. Sobčiak, tvirtindamos, kad Ukrainos rytuose Antiteroristinės operacijos pajėgų pusėje kariauja „amerikiečiai ir lenkai“.   

„Jūs meluojate, aš iš Donecko, viską mačiau savo akimis, kai skrenda lėktuvai, su savo 2 metų vaiku nežinojau, kur dėtis. Atėjo amerikiečiai, atėjo lenkai, jie net nekalba rusiškai“, - pareiškė viena iš laidos dalyvių, neva atvykusi iš Donbaso. 

K. Sobčiak per audringą diskusiją skundėsi, kad jai neleidžiama nė žodžio ištarti, ir grasino palikti studiją, vedėjo Andrejaus Norkino laidą pavadinusi propagandine. 

Po laidos žurnalistė savo „Twitter“ paskyroje pakomentavo kilusį incidentą: „Mane tiesiog purto. Tokia masinio melo dozė pavojinga sveikatai. Vargšai, vargšai žmonės... Juk buvau pasižadėjusi nedalyvauti federalinių kanalų politinėse laidose“. 

K. Sobčiak taip pat pranešė, kad svetainėje „YouTube“ šalinami vaizdo įrašai su NTV kilusiu skandalu. Šiuo metu laidos vaizdo įrašas prieinamas tik oficialiame NTV kanale svetainėje „YouTube“, tačiau jį atsisiųsti neleidžia autoriaus teisės. 

Priminsime, kad išvakarėse Ukrainos prezidentas Petro Porošenka per konferenciją Miunchene parodė kai kurių rusų karių pasus ir karinius bilietus, „pasimetusius“ Ukrainos teritorijoje. Tai buvo įrodymas, kad Donbase yra Rusijos pajėgų. 

Rusijos užsienio reikalų ministerija šiuos įrodymus pavadino neįtikinančiais ir nusiuntė Kijevui prašymą atsiųsti P. Porošenkos pademonstruotų dokumentų kopijas, pabrėždama, kad dokumentų „aplankus galima nusipirkti rinkoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1361)