Pietų Korėjos pareigūnas pranešė, kad generolas Pjon In Sonas buvo nužudytas praėjusį mėnesį, kai jo nuomonė išsiskyrė su Šiaurės Korėjos lyderio požiūriu.

Tokios egzekucijos Šiaurės Korėjoje ne naujiena. Pernai šios komunistinės šalies vadovas nepasigailėjo 50 pareigūnų, kuriems buvo pareikšti keisčiausi kaltinimai dėl įvairiausių dalykų, pavyzdžiui, dėl Pietų Korėjos muilo operų žiūrėjimo.

Be kita ko, "al Jazeera" pranešė, kad Šiaurės Korėja išbandė naują, itin precizišką raketą, taip dar kartą įrodydama Pchenjano raketų technologijų plėtrą.

Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA) šeštadienį nurodė, kad sėkmingus bandymus atliko Šiaurės Korėjos Rytų jūros laivynas stebint šios šalies diktatoriui K. Čen Unui. Pchenjano valdančiosios Darbininkų partijos laikraštis „Rodong Sinmun“ pirmame puslapyje išspausdino nuotraukas, kuriose matyti, kaip K. Čen Unas stebi mažą karinio jūrų laivyno laivą, paleidžiantį raketą. Leidinys pridūrė, kad priešlaivinė raketa jau netrukus bus dislokuota visame Šiaurės Korėjos kariniame jūrų laivyne.

Patenkintas "tobula" nauja raketa, K. Čen Unas ragino pareigūnus gaminti daugiau preciziškų taktinių valdomų ginklų.

Branduolinė komunistinė Šiaurės Korėja ir toliau gamina raketas, nepaisydama griežtų sankcijų, kurias pritaikė tarptautinė bendruomenė. Pchenjanas sugriežtino retoriką po to, kai Jungtinės Tautos (JT) priėmė rezoliuciją, kurioje pasmerkė Šiaurės Korėjos žmogaus teisių pažeidimus ir paragino pradėti tyrimą dėl tos šalies nusikaltimų žmoniškumui.

Šiaurės Korėja nuolatos ieško būdų padidinti įtampą prieš įvykstant kariniams JAV ir Pietų Korėjos pajėgų apmokymams, kurie paprastai prasideda kovo mėnesį. Pchenjanas šias dvišales pratybas vertina kaip pasiruošimą įsiveržti į Šiaurės Korėją.