Po pernai vasarį tuometinio prezidento Viktoro Janukovyčiaus pasirašytos politinių reformų sutarties sekė tobula apgaulė, pareiškė Rusijoje prieglobstį radęs politikas.

Vakarai, anot jo, nuo pat pradžių planavo valdžios perėmimą ir V. Janukovyčiui neliko nieko kito, kaip tik bėgti į Rusiją. Kartu 67 metų M. Azarovas pripažino, kad tuometinis šalies vadovas dėl neryžtingumo padarė daug klaidų.

Apskritai valdžios pasikeitimas buvo JAV vadovaujamas pučas, pabrėžė M. Azarovas. Iš viso šalies jėgos esą tada buvo sutrauktos į centrinę Maidano aikštę Kijeve, kad pasirengtų perversmui. Buvęs premjeras V. Janukovyčiaus situaciją mėgino lyginti su buvusio Libijos diktatoriaus Muammaro al Gaddafi. V. Janukovyčius „turėjo mirti kaip M. al Gaddafi“, – sakė jis, pristatydamas savo knygą „Ukraina kryžkelėje“. M. al Gaddafi 2011 metų spalį mirė ne visiškai aiškiomis aplinkybėmis.

Kad būtų įveikta krizė Donbase, M. Azarovas pareikalavo konstitucijos pataisų Ukrainoje. Ir nauji rinkimai, anot jo, yra neišvengiami. „Aš nemanau, kad dabartinė vyriausybė Kijeve pajėgi sustabdyti kraujo liejimą“, – akcentavo buvęs premjeras.