Sausio 18-ąją jis rastas negyvas savo namuose su šautine žaizda. „New York Times“ duomenimis, 26 puslapių arešto orderio projektas rastas A. Nismano šiukšliadėžėje.

A. Nismanas tyrė išpuolį žydų bendruomenės centre „Amia“ Argentinos sostinėje, per kurį 1994 metais žuvo 85 žmonės. Jis kaltino C. Kirchner siekus sutrukdyti spėjamų teroro akto organizatorių iraniečių baudžiamąjį persekiojimą, kad pagerintų santykius su Iranu ir pasirašytų pelningą naftos sandorį. Praėjus dienai po prokuroro mirties Kongrese buvo planuota pristatyti tyrimo rezultatus.

C. Kirchner kol kas nekomentavo tokio posūkio byloje. Tačiau jos administracijos vadovas prie žurnalistų akių suplėšė Argentinos laikraštį „Clarin“, kuris pirmas parašė apie arešto orderio egzistavimą.

Oficialiais duomenimis, A. Nismanas nusižudė, tačiau tuo abejoja daug žmonių. Neseniai tyrėjai pareiškė, kad įvykio vietoje rasta tik pačio prokuroro DNR pėdsakų. Tačiau savižudybės teorijai, be kita ko, prieštarauja iš karto po A. Nismano mirties paskelbta ataskaita, kad ant jo rankos nerasta parako pėdsakų, nors taip turėjo būti, jei jis būtų pats paspaudęs gaiduką.