Kaip praneša BBC, vyras su ginklu į „NOS“ televizijos studiją įsiveržė kaip tik vakarinių žinių, kurios transliuojamos tiesiogiai, metu. Personalas iškart buvo evakuotas iš pastato, esančio Hilversumo mieste.

Kostiumu vilkintis ir veido neslepiantis vyras su ginklu vaikštinėjo po studiją, kuri tuo metu buvo tuščia, tačiau kameros buvo įjungtos. Vaizdo įraše vyras teigia: „Žodžiai, kurie bus ištarti (pauzė), - tai yra labai didelės pasaulinės aferos. Mes esame pasamdyti žvalgybos agentūrų“.

Policija iškart ėmėsi visų saugumo priemonių: buvo apsuptas televizijos pastatas, evakuoti darbuotojai. Į patalpą, kurioje buvo ginkluotas vyras, įsiveržus pareigūnams, jis metė ginklą ir buvo sulaikytas. Užpuolikas nebandė priešintis. Visa sulaikymo operacija buvo transliuojama tiesiogiai, todėl ją matė daugybė žiūrovų.

Pasak pareigūnų, vyro motyvai dar nėra aiškūs. Kaip pranešama, jis jau anksčiau yra grasinęs bombų sprogimais ir kibernetinėmis atakomis.

DELFI primena, kad sausio 7 d. pasaulį sukrėtė siaubingas teroristinis išpuolis Paryžiuje, kuomet ginkluoti islamistai užpuolė pranašo Mahometo karikatūras spausdinusio satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakciją ir nužudė 12 žmonių – 10 leidinio darbuotojų ir du policininkus. Dar 11 žmonių buvo sužeista. Šis teroro aktas pagal aukų skaičių yra didžiausias Prancūzijoje per pastaruosius 50 metų.