Tai pranešė laikraštis „The Sydney Morning Herald“.

C. McCullough gimė 1937 metais Naujojo Pietų Velso valstijoje. Ji gyveno Australijoje, Didžiojoje Britanijoje, Jungtinėse Valstijose. Pastaruosius 40 metų literatė praleido Norfolko saloje, kur ji 1983 metais susipažino su savo būsimuoju vyru Ricu Robinsonu.

Jaunystėje Kolin svajojo tapti gydytoja, bet vėliau ji ėmėsi tyrimų medicinos srityje. Baigusi Sidnėjaus universitetą ir įgijusi neuropsichologės specialybę, ji kurį laiką dirbo Australijoje, paskui išvažiavo į Londoną, o vėliau į JAV, kur tęsė neurobiologijos tyrimus ir dėstė Jeilio medicinos mokykloje prie Jeilio universiteto.

1974 metais ji paskelbė savo pirmąjį romaną „Timas“, o 1977 metais – jai pasaulinę šlovę pelniusią sagą „Erškėčių paukščiai“. Trijų vienos australų šeimos kartų istorija pavergė viso pasaulio skaitytojų širdis, romanas buvo išverstas į 20 kalbų, 1983 metais jis buvo ekranizuotas.

Sulaukusi sėkmės C. McCullough paliko mokslą ir atsidėjo literatūrai. Ji parašė 25 romanus, tarp kurių – „Prisilietimas“, „Giesmė apie Troją“, „Romos valdovai“. Paskutinė rašytojos knyga „Kartus džiaugsmas“ pasirodė 2013 metais.