Vaizdo įrašą, kuriame rodoma K.Goto nuotrauka, padaręs asmuo sako, jog „gyventi jam liko tik 24 valandos“, o Jordanijos pilotui, kurį, kaip manoma, taip pat laiko „Islamo valstybės“ kovotojai, - „dar mažiau“.

Balsas įraše panašus į skambėjusįjį ankstesniame, kurį Tokijas yra linkęs priskirti K.Goto.

Anksčiau antradienį paskelbta, kad „Islamo valstybės“ grupuotė pareikalavo paleisti iš Jordanijos kalėjimų 27 teroristus mainais į įkaitą japonų žurnalistą Kenji Goto ir lakūną jordanietį, kurio naikintuvas buvo numuštas Sirijoje praėjusių metų gruodžio pabaigoje.

Tai antradienį pranešė Japonijos televizijos kanalas TBC, remdamasis šaltiniu Jordanijos vyriausybėje.

Jo duomenimis, islamistai perdavė Jordanijos valdžiai sąrašą, kuriame – 27 pavardės. Tai daugiausia už terorizmą mirties bausme nuteisti asmenys.

Praėjusią savaitę ekstremistai išplatino vaizdo įrašą su pagrobtais Japonijos piliečiais K. Goto ir Haruna Yukawa. Įkaitus buvo grasinama nužudyti, jeigu Tokijas per 72 valandas nesumokės už juos 200 milijonų dolerių išpirkos.

Pasibaigus terminui, internete pasirodė naujas vaizdo įrašas, kuriame buvo pranešama, kad H. Yukawa jau nužudytas. Be to, pagrobėjai buvo pakeitę savo reikalavimus ir ragino paleisti iš Jordanijos kalėjimo nuteistą mirties bausme teroristę Sajidą al-Rishawi. Ji 2006 metais ketino susisprogdinti viename iš Amano viešbučių, bet bomba nesprogo. Sajida al-Rishawi plačiai žinoma islamistų pogrindyje, manoma, kad ji turi glaudžių ryšių su jo vadeivomis.

Pirmadienį Japonijos premjeras Shinzo Abe davė nurodymą suaktyvinti konsultacijas su Jordanija dėl galimo apsikeitimo.

Kaip buvo pranešta anksčiau, Jordanija veda derybas su „Islamo valstybės“ atstovais dėl K. Goto ir lakūno paleidimo.