Niujorke prognozuojami gausus sniegas, kurio gali iškristi iki metro, ir stiprus vėjas, net – perkūnija, tačiau labiausiai nuo pūgos kenčia Naujoji Anglija.

Pirmadienį ir antradienį buvo atšaukta daugiau kaip 7,1 tūkst. skrydžių, Manhataną apleido panikos apimti dirbantieji, kurie skubėjo anksčiau grįžti namo, tad apsnigtos gatvės liko nykiai tuščios.

23 val. Niujorkas uždarė savo tranzito sistemą, 13-oje apygardų su nepaprastosiomis situacijomis nesusijusias keliones automobiliais paskelbė kriminaliniu nusikaltimu ir uždarė tiltus bei tunelius, jungiančius Manhataną su Naujuoju Džersiu.

Nepaprastosios padėtys buvo paskelbtos valstijose visame pūgos apimtame regione, gyventojai skubėjo į prekybos centrus pasirūpinti maisto atsargomis.

Niujorko garsusis Brodvėjus ir pagrindinės koncertų salės, tarp jų – Carnegie (Karnegio) salė ir operos rūmai „Metropolitan Opera“, atidėjo spektaklius ir koncertus. Taip pat buvo atidėtos NBA rungtynės.

Mokyklos antradienį bus uždarytos, numatyti egzaminai – atšaukti.

Niujorke įsikūrusios Jungtinės Tautos (JT) anksčiau uždarė savo būstinę, kuri liks uždaryta. Dėl to teko atšaukti antradieniui numatytą svarbų renginį 70-osioms Holokausto metinėms.

Meteorologai paskelbė, kad pūga sukels didelių problemų, ir perspėjo, kad galimoje pūgos zonoje gyvena 28 mln. žmonių.