Sh. Abe šiuo klausimu surengė skubų susitikimą su savo vyriausybės nariais.

Japonijos ministrų kabineto generalinis sekretorius Yoshihide Suga per spaudos konferenciją Tokijyje patvirtino, jog „labai tikėtina“, kad žurnalistas tikrai yra „Islamo valstybės“ rankose. Ši grupuotė sausio 20 d. išplatino vaizdo įrašą su K. Goto ir anksčiau pagrobtu verslininku Haruna Yukawa. Juos buvo grasinama nužudyti, jeigu Tokijas per 72 valandas nesumokės už juos 200 milijonų dolerių išpirkos.

Sausio 24 d. internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame K. Goto laiko nuotrauką su nužudytu H. Yukawa. Žurnalistas už kadro angliškai ištarė tekstą, kuriame apkaltino Japonijos premjerą Sh. Abe dėl šio žmogaus mirties ir pranešė, kad „Islamo valstybė“ pakeitė savo reikalavimus. Islamistai atsisakė pinigų, bet reikalauja paleisti iš Jordanijos kalėjimo nuteistą mirties bausme teroristę Sajida al-Rishawi. Ji 2006 metais ketino susisprogdinti viename iš Amano viešbučių, bet bomba nesprogo. Sajida al-Rishawi plačiai žinoma islamistų pogrindyje, manoma, kad ji turi glaudžių ryšių su jo vadeivomis.

Sh. Abe sekmadienį pareiškė, jog įkaito nužudymo tikimybė labai didelė.

Jordanijos vyriausybė kol kas vengia pareiškimų dėl apsikeitimo galimybės. Japonijos žiniasklaidos duomenimis, šioje šalyje stiprios nuotaikos prieš sandėrius su teroristais. Be to, ten buvo ketinama iškeisti Sajida al-Rishawi į Jordanijos karo lakūną, kuris, sudužus jo lėktuvui, atsidūrė „Islamo valstybės“ smogikų rankose.