Tikimasi, kad šis žingsnis, anot abiejų pusių, padės sukurti ilgalaikę strateginę partnerystę, praneša „Reuters“.

B. Obama sakė, kad abi šalys pasiekė pažangą dėl dviejų klausimų, kurie anksčiau sulaikė bendradarbiavimą prekybos sferoje civiliniame branduoliniame sektoriuje ir buvo laikomi itin svarbiais kuriant dvišalius santykius.

„Esame pasiryžę siekti visapusiško planų įgyvendinimo, – sakė B. Obama bendroje spaudos konferencijoje su N. Modi Indijos sostinėje. – Tai svarbus žingsnis, rodantis, kaip mes galime dirbti kartu ir siekti pagerinti mūsų santykius“.

Susitarimas išsprendė nesutarimus dėl tiekėjų atsakomybės Indijoje branduolinės avarijos atveju bei JAV reikalaujamo nuolatinio tiekiamų į šalį medžiagų buvimo registravimo, žurnalistams teigė JAV ambasadorius Indijoje Richardas Verma.

Dalyvauja Indijos Respublikos dienos parade

Antrąją savo vizito dieną Indijoje JAV prezidentas Barackas Obama dalyvauja Indijos Respublikos dienos šventės parade, praneša BBC.

B. Obama atvyko į Indiją sekmadienį ir praleis tris dienas. JAV prezidentas bandys sustiprinti ryšius tarp JAV ir Indijos. Pirmadienį B. Obama taip pat susitiks su opozicijos partijos lyderiais ir sakys kalbą verslo atstovų susitikime.