Arnoldas Prieto tapo pirmuoju kaliniu, kuriam šiais metais Teksase buvo suleista mirtina injekcija. Pernai šioje valstijoje buvo įvykdyta 10 mirties nuosprendžių.

A.Prieto mirtis buvo konstatuota 18 val. 31 min. vietos (2 val. 31 min. Lietuvos) laiku, 20 minučių po to, kai į jo venas ėmė tekėti mirtina pentobarbitalio dozė.

Prižiūrėtojo paklaustas, ar nori tarti paskutinį žodį, A.Prieto atsakė: „Nėra pabaigų, tik pradžios. Myliu jus visus. Greit pasimatysime“.

A.Prieto buvo nuteistas už tai, kad mirtinai subadė 72 metų Rodolfo Rodriguezą, jo 62 metų žmoną Virginią ir drauge su jais gyvenusią jų buvusią auklę, 90 metų Paulą Moran. Kiekvienai aukai buvo daug kartų smogta ar pjauta ledo kirtikliu, atsuktuvu ar peiliu.

Užpuolikai tada paėmė aukų papuošalus ir maždaug 300 dolerių.

Septyni mėnesiai po tų žmogžudysčių, kurios buvo įvykdytos 1993 metų rugsėjį, Dalaso priemiestyje buvo areštuoti A.Prieto ir du broliai R.Rodriguezeso giminaičiai.

Teismui nebuvo pateikta jokių paskutinės minutės prašymų sustabdyti A.Prieto mirties bausmės vykdymą.

A.Prieto buvo vienintelis iš tos trijulės, nuteistas mirti.

Artimiausiais mėnesiais Teksase numatyta mažiausiai tuzinas kitų egzekucijų, tarp jų – dvi mirties bausmės kitą savaitę.