Anot portalo, keturi su išpuoliais Paryžiuje siejami asmenys sulaikyti ir įkalinti, tai patvirtino Prancūzijos sostinės prokurorai.

Trys iš keturių įtariamųjų kaltinami pirkę teroro išpuoliams panaudotus ginklus. Kuo kaltinamas ketvirtasis, kol kas neskelbiama.

Įtariamųjų sulaikymą patvirtinęs prokuroras Francois Molinsas teigia, jog galimų A. Coulibaly bendrininkų paieškos tuo nesibaigia.

Esą teroristams talkinusių asmenų bus toliau ieškoma tiek Prancūzijoje, tiek užsienyje.

Prancūzija imasi naujos antiteroristinės strategijos

Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas pranešė, kad Prancūzija planuoja sukurti 2 680 naujų darbo vietų ir išleisti iki 425 mln. eurų kovai su terorizmu, skelbia BBC.

Jo teigimu, šie ištekliai būtini norint kovoti su padidėjusia ekstremistų grėsme. Šiuo metu visoje Prancūzijoje gyvena apie 3 000 asmenų, kuriuos būtina sekti, nurodė premjeras.

M. Vallsas išdėstė vyriausybės planus po Paryžiuje surengtų išpuolių, per kuriuos žuvo 17 žmonių.

Anksčiau prokuroras atskleidė detales apie keturis vyrus, kuriems buvo pareikšti kaltinimai dėl išpuolių.

Trys vyrai įtariami ginklų tiekimu Amedy Coulibaly, kuris sausio 8 d. nušovė pareigūnę, o kitą dieną surengė ataką žydų košerinėje parduotuvėje, kur buvo nužudyti keturi įkaitai.

Sausio 7-ąją du broliai Saidas ir Cherifas Kouachi surengė išpuolį satyrinio leidinio „Charlie Hebdo“ redakcijoje, kurioje nužudė 12 žmonių. Visus tris užpuolikus nukovė policijos pareigūnai.

Paryžiaus prokuroras Francois Molinsas sakė, kad tarptautinis bendradarbiavimas su vyriausybėmis Turkijoje, Ispanijoje ir Belgijoje tęsis, kadangi tyrėjai ieško informacijos dėl galimų islamistų bendrininkų, įtariamųjų kelionių įrašų ir informacijos, iš kur jie gavo ginklų.

Paskelbdamas apie naują kovos su terorizmu strategiją, M. Vallsas nurodė, kad saugumo pajėgos bus aprūpintos geresne įranga ir apsauga, taip pat ir neperšaunamomis liemenėmis.

„Mes negailestingai kovosime su terorizmu“, – akcentavo ministras pirmininkas.

Po atakų Prancūzija dislokavo daugiau nei 10 tūkst. karių visoje šalyje, taip bandydama užkirsti kelią kitiems galimiems išpuoliams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)