„Kiekvieną dieną Baltuosiuose rūmuose gauname tūkstančius laiškų ir elektroninių laiškų nuo amerikiečių visoje šalyje, ir kiekvieną vakarą aš 10 iš jų perskaitau“, – B. Obama šeštadienį sakė savo savaitiniame pranešime, transliuojamame per radiją ir internetu.

„Jie pasakoja man apie savo viltis ir rūpesčius, savo sunkumus ir sėkmę. Jie yra amerikiečiai, dėl kurių dirbu kiekvieną dieną, o šiais metais keli iš tų laiškų rašytojų bus su manimi Kapitolijuje“, – nurodė prezidentas.

Jis sakė pakvietęs Kolorade gyvenančią Carolyn Reed, kuri išplėtė savo verslą, pasinaudodama paskola, kurią suteikė Smulkiojo verslo administracija.

Misūryje gyvenantis Victoras Fugate'as taip pat bus tarp pakviestųjų. Jis parašė, kad anksčiau neturėjo darbo, bet dabar dirba, gali paimti paskolą studijoms ir naudojasi B. Obamos iniciatyva vykdomos sveikatos apsaugos sistemos reformos, žinomos kaip „Obamacare“ („Obamos apsauga“) vaisiais.

Ceremonijoje dalyvaus ir Jasonas Gibsonas – abiejų kojų netekęs karo Afganistane veteranas, su kuriuo B. Obama susipažino ligoninėje.

Baltieji rūmai dažnai pakviečia svečių, kurie, B. Obamai skaitant metinį pranešimą, tradiciškai sėdi su pirmąja šalies ponia Michelle Obama, atstovaudami kai kurioms lyderio akcentuojamoms temoms ir idėjoms.